כשהמכללה האקדמית וינגייט החליטה להשקיע בתשתיות הפיזיות שלה ובפרט לנצל טכנולוגיות מתקדמות לטובת קיר וידאו מרהיב בלובי, ושדרוג האודיטוריום שבו מועברות ההרצאות, היא ניצבה בפני אתגר כפול; המבנים המיושנים חייבו עבודות הכנה נרחבות, ובהתאם לוחות זמנים צפופים להתקנת המסכים והמקרנים. בנוסף, מנכ"ל המכללה המובילה בארץ בתחום החינוך הגופני והצוות הטכני של וינגייט ידעו בדיוק מה הם רוצים אולם לא היו בקיאים מספיק בתחום ציוד המולטימדיה כדי לבחור את הפתרונות הנכונים ביותר עבורם.

מי שסייעו למכללה ליישם את התוכניות באופן מיטבי הן יניר מערכות וחברת פרו-טאץ' (ProTouch) – הראשונה משווקת מוצרים של חברות טכנולוגיה מובילות ובהן NEC, והשנייה אמונה על התקנה והטמעת הפתרונות הנבחרים באתר הלקוח. שיתוף הפעולה בין שתי החברות נמשך לאורך שנים רבות ואחראי במידה רבה גם להצלחת הפרויקט בוינגייט.

אתגרים מרכזיים של הפרויקט

האתגר הראשון של פרויקט שדרוג הלובי והאודיטוריום במכללת וינגייט היה כאמור מבני. מכיוון שמדובר בבניינים בני כמה עשרות שנים, נדרשה עבודת פינוי. הצורך בתיאום מלא עם הקבלן יצר לו"ז צפוף שלא השאיר מרווח לטעויות או שינויים מה שאומר שהיה צורך מוקדם להיות מאד מדויקים. גם העברת התשתיות הטכניות הרבות בתוך המבנים הישנים חייבה תשומת לב מיוחדת.

אתגר שני היה מציאת מענה אופטימלי לקיר הווידאו המבוקש בלובי, ובפרט לנוכח הגודל העצום שלו. מאחר ומדובר בחלל מואר מאוד, אחד הדגשים החשובים היה מניעת השתקפויות. באודיטוריום ההנחיה החשובה ביותר של אנשי וינגייט הייתה להבטיח איכות צפייה גבוהה במסכים מכל נקודה ומכל מושב, כולל בצידי האולם המשופץ שמתאפיין במבנה רחב מאוד. 

"מדברים" עם הלומדים והצוות. תמונה - AVM

אז למה NEC?

כפיר בן אבט מחברת פרוטאץ' אשר פועלת בתחום הטמעת מערכות מולטימדיה למעלה מ-20 שנה, מספר שהבחירה הראשונה הייתה במוצרי NEC, הן עבור הלובי שעבר מתיחת פנים משמעותית והן עבור האודיטוריום החדש של המכללה והסיבה לכך פשוטה: "מניסיון רב שנים בעבודה, בעיקר מול אינטל, למדתי ששיעור התקלות במוצרים של NEC הוא אפסי. בזכות האמינות שלהם יש הן ללקוח והן לנו שקט נפשי אמיתי. בנוסף, זהו גם הפתרון עם יחס העלות-תועלת הטוב ביותר לטווח הארוך".

בן אבט מציין לטובה את רמת השירות של יניר מערכות ובפרט את המחויבות של עידן, מנהל מחלקת תחום המולטימדיה בחברה: "העבודה השוטפת מלאת הפתעות ובלת"מים. השירות שאנחנו מקבלים מיניר מערכות הוא שירות המאפשר לנו בטחון בכל פרויקט ובכל קנה מידה. אני רוצה לציין את עידן וקסמן שגם טלפון בשתיים בלילה שאומר 'עידן, יש בעיה', יקבל מענה מיידי ומקצועי". 

אחד משני מקרני הצד המשלימים. תמונה - AVM

בהקשר זה כדאי לציין שאת רוב המוצרים שהיא מתקינה, חברת פרו טאץ' מייבאת בעצמה, אבל כשהפתרון כולל מסכים ומקרנים העדיפות היא ברוב רובם של המקרים לעבודה עם יניר מערכות ועם מוצרי NEC.

בחירת המסכים והמקרנים הספציפיים והטמעת הפתרון

עבור הלובי ההמלצה של אנשי יניר מערכות ושל כפיר וחברת פרו טאץ' הייתה על מסכי LCD לטובת יצירת רצף מלא לאורך כל הקיר. בעיית ההשתקפויות נמנעה בזכות ציפוי הייז (haze) אשר עוטף את מסכי NEC ומסנן הפרעות אור ביעילות גבוהה. עוד דגש ששדרג את הפתרון היה הפעלת המסכים במצב פורטרט ואם מוסיפים את המסגרת הדקיקה והכמעט לא מורגשת של המסכים, מתקבלת תוצאה חווייתית של קיר מסכים גדול ומסיבי אשר מעביר באופן מרשים מאוד את המסרים של המכללה.

באודיטוריום הותקנו שלושה מקרנים ומסך. המסך מאפשר למכללה להעביר את ההרצאות גם בזום, כשהסטודנטים יכולים לראות הן את המרצה והן את המצגת, לשאול שאלות, לקבל תשובות בזמן אמת ובאופן כללי להרגיש כאילו הם יושבים בשיעור.

המקרן המרכזי. תמונה - AVM

מערכת המקרנים מורכבת ממקרן מרכזי עם עוצמת הארה גבוהה (10,000 אנסי) ועוד שני מקרנים אשר הותקנו בכל צד בעלי עוצמה של 6,000 אנסי כ"א שבעצמם מספקים עוצמת הארה מספקת אולם הפתרון לאודיטוריום של מכללת וינגייט אופיין להשגת חווית שהות מקסימלית באודיטוריום. 

מרכיב חשוב אותו דרש הלקוח כבר בתחילת הדרך הוא להימנע מהצורך בתחזוקת המקרנים, החלפת פילטרים וכו'. התקן ושכח. וזהו בדיוק היתרון של מקרני הלייזר של חברת NEC; באמצעות מנגנון LCD אטום מאבק אין צורך בניקיונות או החלפת פילטרים. מאפיין אשר מאפשר ללקוח הסופי שקט לאורך זמן.

יתרון נוסף של המקרנים שהוצבו באודיטוריום הוא הפעולה החרישית שלהם. למעשה הם כמעט ולא נשמעים (עם עוצמת קול של 19db בלבד), ולכן אינם מסיחים את דעתם של הסטודנטים והסטודנטיות באולם. 

דגש אחר היה רמת הסיכון של הלייזר שעליו מבוססים המקרנים. סולם רמות הסיכון כולל את הערכים 1, 2 ו-3, כאשר יישום של מקרן עם דרגת סיכון 3 מייצר אילוצים לגבי מיקומו בחלל. המקרנים של NEC מתאפיינים ברמות סיכון נמוכות (1 או 2) ולכן גם מבחינת השמירה על שלומם של הנוכחים באודיטוריום הם האופציה האידיאלית.

חוזרים לשגרה עם אולם חדש ומאובזר. תמונה - AVM

הניסיון ושיתוף הפעולה שמבטיחים הצלחה – בעיקר אנושי

פרויקט השדרוג של המכללה האקדמית וינגייט הוא דוגמה מצוינת לחשיבות הניסיון ולתרומה המשמעותית של שיתוף הפעולה בין מפיצת הציוד לבין חברת ההתקנה וההטמעה (אינטגרציה). יניר מערכות הוקמה כבר ב-1991, וגם לחברת פרו טאץ' יש כאמור ניסיון של יותר מ-2 עשורים. שיתוף הפעולה בין החברות, ובפרט בין כפיר לעידן הוביל הן למציאת הפתרונות המדויקים ביותר עבור הלובי ועבור האודיטוריום והן להטמעה אופטימלית – ובמקרה זה המרוויחים העיקריים הם הסטודנטים והסטודנטיות במכללה וכמובן צוות המורים ויחידת במולטימדיה. 

תמונה - AVM

הדגמים שנבחרו לפרויקט :

14 מסכים NEC MultiSync UN552VS 55" 500nits 0.88mm bezel to bezel  

מקרן 10000 לומנס NEC PA1004UL Laser Projector ועדשה NP43ZL 1.3-3.0:0

3 מקרנים 6000 לומנס לייזרNEC P605UL  

2 מסכים NEC E657Q 16/7 4K

 
Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG