"שיתוף הפעולה בין שתי החברות Microsoft ו Crestron הוא ארוך שנים, עוד מהימים שCrestron ייצרו מערכות לSFB תחת הכותרת RL. הקשר התהדק כשהשקנו את שירות ה XiO cloud -שירות הניהול והניטור שלנו בענן אשר מתארח בתוךMicrosoft Azure IOT מתוך מחשבה לתת שקט בהיבטי אבטחת המידע ללקוחות השירות. במסגרת זו זכינו בתואר Partner of The year 2018". ראיון מיוחד עם שרון שמר, SE בCrestron ישראל.
"בחודשים האחרונים אנחנו עסוקים מאוד בשיתוף הפעולה הפורה בתחום פתרונות החומרה המורשים שאנו מספקים לMTR (Microsoft teams room), וניתן כבר למצוא את אחד הפירות של העבודה המשותפת אשר פורסם בעמוד השותפים ב Microsoft Ignite"
מה משותף בין החברות, מה משלים ומדוע Crestron?
שמר: "שתי החברות מסתכלות במבט רחב יותר על הדברים; Microsoft נותנת באמצעות פתרון Teams כלי שהוא הרבה יותר מוידיאו. מדובר בכלי שהופך את חיי העובדים לקלים יותר, חוסך זמן ומגביר את יעילות ביצוע המשימות אשר משפיע על יעילות הארגון.
Crestron נותנת פתרון שהוא הרבה יותר ממערכת VC, החל במסך התזמון בכניסה לחדר שעוזר לעובד להתמצא ולהבין היכן ומתי הוא צריך להיות, וכלה בשליטה בתאורה ווילונות, שמופעלים אוטומטית, מה שמאפשר חווית משתמש מושלמת.
"בעבודה עם פתרון משותף, הן הארגון והן העובד מקבלים אקו סיסטם שלם שעוטף אותם בשני ממדים חשובים; הממד הראשון הוא רמת הFLOW והתוכנה והשני הוא סביבת העבודה. שתי החברות שמות דגש גם על מרכיבי אבטחת המידע, ויכולות הניהול, הפרישה והניטור, ומספקות כלים המותאמים גם לצרכים של ארגונים גדולים ומבוזרים."
בואי נדבר קצת על היכולות המשולבות. אילו יתרונות וערכים משותפים יוצאים מהשת"פ, הן כתפישה שיווקית והן למשתמש הקצה והארגון ?
"השילוב בין Microfoft ל Crestron מאפשר חווית משתמש שהיא Seamless – שליטה מאותו ממשק גם על הפגישה אך גם על חלל הישיבה, ובתנאים הפיסיים. שיתוף הפעולה מפשט לגופים שרוצים לצאת לדרך למפות את ההכנות הנדרשות ברמת התשתית הארגונית על מנת לצאת לפרויקט ממוקד ומוצלח."
אנג'י, ה CMO מחברת Microsoft שהשתתפה באירוע, דיברה על 'יחד', 'ריכוז במקום אחד' ועוד. האם את יכולה להרחיב על זה מעט?
כל כך שמחה שאנג'י יכלה להצטרף אלינו לפאנל. CMO ב Microsoft ישראל זה לא הולך ברגל. ברמת היחד, בהחלט נראה ש Microsoft משקיעה מאמצים רבים ביצירת כלים לעבודה משותפת, יעילה ומחוברת של צוותים. בכנס התרגשנו כי גם אנחנו נחשפנו לראשונה לפרויקט VIVA שנראה ממוקד בדיוק בנושאים האלו.
בנושא ריכוז המשאבים במקום אחד, התחברתי מאוד למה שאנג'י אמרה. אני אחת שמבלה כל החיים בלחפש את המייל הרלוונטי. אנחנו עובדים עם Teams בצורה כזו או אחרת כבר די הרבה זמן אבל לקראת הכנס הגברנו את הקצב על מנת להשיג את תחושת העבודה בתוך הפלטפורמה ולכן י הצוות של Crestron ישראל יחד עם הצוות של Microsoft ישראל הפיק את האירוע כ POC. ערכנו יחד מסמכים, עקבנו אחרי ההרשמה וכו'. העובדה שכל מה שנדרש היה מרוכז במקום אחד ולא היינו צריכים לעבור מהווטסאפ, למייל , לתיקיות השיתופיות וכו', חידד לנו מאוד את העוצמה של הכלים הללו.
אז מה חדש בטימס ?
כפי שעלה בכנס, רשימת החידושים באמת אינסופית אולם ניתן למנות את אלו שצוינו כמו הרחבת היכולת להצטרפות של עד 20,000 משתתפים לפגישה אחת (החל מהמשתתך ה1001 צפיה בלבד), יכולות תמלול באנגלית המפיקות סיכומי דיון באופן אוטומטי ואף מזהות משימות ומקצות אותן לאנשי הקשר הרלוונטיים.
חידוש שרלוונטי לנו במיוחד הוא ההשקה בימים הקרובים של הroom panel של Microsoft עם אפליקציות שמאפשרות יותר מרק הצגת היומן של החדר. מדובר cיכולות כמו 'דפיקה וירטואלית' על הדלת על מנת להזכיר ליושבים בחדר שזמנם תם במקום להפריע להם תוך פתיחת הדלת, יכולות way finding לאיתור מקום הפגישה הבאה ועוד. לפחות בהשקה האפליקציה תרוץ על חומרה של שני שותפים בלבד כאשר אחד מהם הוא Crestron.
איך האקוסיסטם של Crestron מועיל לשת"פ ואיזה ערך הוא מביא ללקוח הקצה?
האקוסיסטם נותן ללקוח מספר יתרונות יחודיים:
- אבטחת מידע- כל הפתרונות שאנו מספקים עומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר של אבטחת מידע, ואף נבדקו על ידי חברות סייבר מקומיות והתוצאות השביעו את רצונן.
- גמישות- יכולת לתת חווית משתמש אחידה בכל חלל מבלי לוותר על היכולת להשתמש באביזרי פריפריה שונים (מצלמות, מיקרופנים רמקולים), על פי הגודל והצרכים המיוחדים של כל חלל, כולל שימור השקעה ושימוש בציוד קיים. הליבה וחווית המשתמש נשארים קבועים ורק ציוד הקצה משתנה.
- שילוב למערכות השליטה על מנת לייצר חוויה מלאה עם ממשק אחוד
- יכולות הניהול הניטור והשליטה מרחוק באמצעות הXiO Cloud, כלי עוצמתי שנותו למערך ה-IT שקט ופשטות משלב ההקמה, באמעות הגדרה מרחוק של המערכות מכל מקום ובכל Scale , דרך ניטור פרואקטיבי שמאפשר טיפול מקדים בתקלות לפני שהן משפיעות על התפקוד היומיומי של הארגון, ועד לשליטה מלאה מרחוק ויכולת תפעול החדרים עבור משתמשים שמתקשים או בפרופיל גבוה.
שרון שמר (תמונה - יח"צ)
האם אתם פתוחים לעבודה יציבה מול כל פלטפורמה
אייל רגב מחברת Microsoft ואלון ברוק שטיין מ Crestron התייחסו לסוגיה זו בכנס. אייל דיבר על היכולות המובנות הקיימות ב MTR המאפשרות להצטרף לשיחות ZOOM ו WEBEX, ואלון שיתף לגבי היכולות המובנות במערכות ה Advanced שלנו, לשלב חדר שהוא Native Teams עם יכולות BYOD: בעת חיבור USB למחשב הנייד, ממותגים המצלמה, המיקרופון והרמקולים באופן אוטומטי מה UC ENGINE אשר מריץ את ה MTR למחשב הנייד ממנו ניתן לבצע שיחת UC מכל פלטפורמה.