לפני שאנחנו עולים על המטוס לאמסטרדם ועל סמך ההכרזות שפורסמו בשבועות האחרונים הנה התחזית שלנו לטרנדים החזקים בתערוכת ISE לשנת 2017, קצת לפני שהם מוכרזים באופן רשמי:
- עולמות הוועידה השונים: תחום הוועידות התעופף לענן וכעת מעטות הן החברות אשר אינן מציעות שירותי ענן. השלב הבא הוא הרחבת שירותי הענן לחדרים בתחום החומרה. קרי – ציוד משלים לוועידות הנע החל ממצלמות ומיקרופונים חכמים, ציוד מיתוג מתקדם המאפשר גמישות בהתקנה ועד למסכי מגע אינטראקטיביים המוגדרים כמוצר שלם הנדרש לוועידות ומצגות. ראינו במהלך 2016 מספר יצרניות כדוגמת גוגל ומייקרוסופט המקדמות מסכים אינטראקטיביים אשר מטרתם לספק שירותי מצגות, שיתוף תכנים, צילום, הגברה ומיקרופונים ביחידה אחת ואליהן הצטרפה סיסקו בתחילת 2017 עם ה-Spark Board. כן ראינו מספר יצרניות מסכים המשווקות מסכים אינטראקטיביים אשר מותאמים לעבודה מול מספר פלטפורמות כדוגמת ה-InfinityBOard של NEC אשר הושק החודש. נראה כי לפנינו הכרזות דומות בתערוכה ואף כניסה של יצרניות נוספות לתחום, אשר אינו מראה סימני רוויה.
- עולמות השילוט הדיגיטלי: Spinetix יצאה בהכרזה בה הודיעה כי תתמקד בליבת המערכת – שליטה וניהול תכנים, לאחר מכן ראינו הכרזה דומה מבית TriplePlay. במקביל – אנו עדים לעליית תחום ה-Analytics, זהו למעשה ניתוח הסביבה באמצעות שימוש במצלמות, רגשים וחיישנים הקולטים עוברי אורח ומנוטרים על ידי תוכנת ה-Analytics המפעילה סרטונים ומחוות בהתאם לתגובות העוברים ושבים, על מנת לייצר חוויה אינטראקטיבית ייחודית. ה-Analytics שובר את כללי המשחק בכך שהוא מאפשר תגובה חכמה ומגרת חושים של העוברים ושבים. אם כן סביר מאוד להניח כי הקהל ייהנה מהדגמת יכולות חיות של ה-Analytics בתערוכה ושל התממשקות שלה לתוכנת הניהול והשליטה של השילוט הדיגיטלי .
- מסכים: המעבר או למעשה תחילת המעבר ל-4K/UHD הוא חלק מהשינוי וב-CES חזרו ההכרזות על הטכנולוגיה מאחורי הפאנל – OLED וכעת גם טכנולוגית CLEDIS מבית Sony. גודל המסכים הוא פקטור נוסף אשר אינו יורד מסדר היום. גם קירות מסך מבוססי מסכים יקבלו עדכונים כדוגמת Sharp המשיקה קיר מסכים כאשר גודל כל מסך יעמוד על 70 אינץ' (!!!) ויאפשר קיר תצוגה גדול יותר באמצעות כמות מסכים קטנה יחסית. אנו מצפים להדגמות ראווה הכוללות מגוון סוגי התקנות מסכים, רזולוציית 8K ויכולות חכמות המוטמעות בתוך המסכים כדוגמת נגנים דיגיטליים ו-IPTV.
- מקרנים: שוק אשר היה נראה כי נמצא בתהליכי דעיכה זכה לריענון נדרש ואף צמיחה מחודשת. שם המשחק הוא לייזר כמקור אור וכמאריך של חיי העבודה הרציפים של המקרנים. עוד בתחום המקרנים הוא מיפוי הקרנה המאפשר יצירת תצוגות ייחודיות ומרהיבות עין בהן מוקרן סרטון או תמונה על גבי עצמים שונים כדוגמת מבנים או מכוניות. יצרניות ותיקות בשוק הכריזו על סדרות מקרנים חדשות, רובן מבוססות לייזר כמקור הארה, כן ראינו יצרניות חדשות נכנסות לתחום. הצפי שלנו – התכוננו לחוויה חושית מהסוג השלישי…
- תחום הפצת אותות ווידאו ואודיו: תחום זה עובר שינוי בכך שהחלופה לטכנולוגיית HD BaseT – AV Over IP (העברת אותות על גבי תקשורת רשת) אינה מיושמת באופן תקני. השינוי הגדול לא הגיע מטכנולוגיית דחיסת אותות אלא דווקא מהכרזת מספר יצרניות אשר התאגדו ליצירת תקן בתחום וכעת הן מקדמות אותו כתקן דה-פקטו. במקביל התאגדו להן מספר יצרניות גם בתחום האודיו עם תקן להפצת אותות אודיו על גבי תקשורת רשת אשר צפוי להתחרות עם Dante של חברת Audinate ואחרון חביב הוא ETechA אשר הוכרז לפני מספר ימים כאשר תקן זה מתייחס לתאימות בין מוצרי AV של יצרנים שונים. מדובר ביוזמות ברוכות שכן נחוצים תקנים בתחום ה-AV להפשטת הפתרונות והקלה על החברות המתקינות ומתחזקות אותן. עם זאת – מוקדם מדי לחזות איזה תקן ייקלט ואיזה יישאר מאחור. אם כן, ככל הנראה יתמקדו החברות הרלבנטיות לתחום זה בביצוע הדגמות מטעם האיגודים במטרה לחזק את אמון הקהל בתקן המוצג.