כשמעלים את התוכנה של מכונית אוטונומית שנוהגת בעצמה, מגלים שהראייה שלה ומה שהיא מזהה לא דומה בכלום למה שמוכר לעין האנושית. למעשה, המכונית משתמשת במצבורים ענקיים של מידע ונתונים שמשודרים אליה באמצעות רדאר, מצלמות ומערכות זיהוי על מנת לראות את העולם.
ובכל זאת האדם משחק תפקיד מרכזי בלימוד
אבל באיזו צורה אנחנו מסוגלים להבין איך באמת המכוניות האלה 'רואות'? התשובה לכך מתקבלת מפרויקט משותף של שתי חברות Moove Lab ושל חברת Meso Digital Interiors, שבו הם הפכו אנשים למכוניות בעצמם.
שתי החברות יצרו מעין עגלה, שלתוכה הכניסו את כל המכשור והטכנולוגיה ואת כל האמצעים של מכונית אוטונומית שנוהגת בעצמה נכון להיום. בניסוי נדרש מהנבדקים להסיע את העגלה בעזרת יכולת ראייה שהתבססה על נתונים בלבד שנאספו באמצעות התוכנה.
הנהגים הניחו על ראשם ערכת מציאות וירטואלית של חברת Oculus Rift, שהציגה להם נתונים שנאספו מהחיישנים של המכונית, ורק בעזרתם נהגו בשטחי הניסוי. הצג הראשי הגיע ממצלמת עומק 3D, אשר ממפה את הסביבה בזמן אמת. במקביל חיישנים מיוחדים מחשבים את המרחק בין המכונית לבין עצמים אחרים במרחב. בתמונת הווידיאו מתקבלים החישובים של העצמים שאליהם מתקרב הרכב, ואמורים לסייע לנהג לקבל החלטות.