הרבה דברים קרו לנו בשנה האחרונה, תהליכים שארכו שנים הואצו לכדי חודשים ספורים, ספקי הסטרימינג השונים נאלצו להוריד איכויות שידור בגלל הצריכה המסיבית, עד שנערכו למצב החדש שנראה שהתקבע, השקענו לא מעט בקולנוע הביתי בגלל כספים שלא נוצלו לנסיעות ודברים אחרים (סגרים וכדומה…). בעיקר מורגש הצורך בטכנולוגיה ביתית בתחום המסחרי, המקצועי.
סוני היא חברה שמשחקת לא מעט על היתרונות בתחום הווידאו שהיא מציעה עבור התחום הביתי אולם גם בזה העסקי, החוזק שלה נובע ממעורבות מפתיעה בהפקות באותן חברות הסטרימינג – נטפליקס, אמזון, דיסני וגם אפל. בכולן נעשה שימוש במצלמות של סוני, בקידוד של סוני וכולן משדרות לתחום הביתי.
בחודשים האחרונים ראיינו את נציגי סוני העולמית על חידושים בתחום המסכים והמקרנים. עם השקת מסך 100 אינץ' של סוני בסדרת BRAVIA עליו דובר לא מעט בהשקה, החלטתי להפתיע את יואב גן מור מחברת AVCOM, יבואנית פתרונות סוני המקצועיים בישראל, בראיון קצר על ה-BRAVIA ולמה לדעתו השילוב של הטכנולוגיה הביתית במסכים מקצועיים כל כך נכונה עבור הצרכן.
יואב מתחיל דווקא בתחום הביתי ומתמקד במושג אחד ספציפי: HDR. אותו מונח שמשמש כמילת באז בתחום הביתי הוא אחד הדברים המשמעותיים, אבל במלים פשוטות יותר: דיוק נכון או מיטבי של הצבעים והבהירות המביא לתפישת עומק בתמונה וחווית צפייה טובה יותר. לשם השוואה, לפני כמה שנים יצא לי לראות הדגמה ובה שני מסכים מאותה סדרה שהציגו באחד סרט ווידאו ברזולוציה של 1080P עם HDR ובשני סרט ברזולוציה של 4K, כשנשאלתי היכן התמונה נראית טוב יותר – השבתי כי דווקא המסך ברזולוציה הנמוכה יותר מציג תמונה איכותית יותר. למה ? HDR. לדברי יואב – אותו HDR הוא מרכיב חיוני ביצירת התוכן עבור ספקיות התוכן (סטרימינג) היות והוא מתורגם לאיכות גבוהה יותר עבור הצופים. אותם אנשים היו גם רוצים להיות מסוגלים לצפות באותם תכנים, באותה רמה – גם במשרד, יואב ממשיך. לשם כך נדרש מסך שיכול לפענח ולהציג HDR בצורה הטובה ביותר, וכאן נכנסת סוני עם מסכי ה-BRAVIA – ממשיך יואב לנקודה השניה.
עכשיו כשיש למשתמשים המשרדיים את איכות הצפייה הביתית, צריך גם יכולות מקצועיות, אינטגרציה. מה זה אומר ? מסביר יואב, זה אומר היכולת לנהל את אותם מסכים מרחוק, לשלב אותם במערך שליטה כדוגמת CRESTRON, CONTROL4, להזרים אליהם תוכן כדוגמת שילוט דיגיטלי – בין אם באמצעות פלטפורמת TEOS של סוני או באמצעות פלטפורמות אחרות. מערכת ההפעלה של אותם מסכים היא אנדרויד, כאשר סוני מעניקה גישה (SDK) לחברות המעוניינות לממשק את המסכים שלה למערכות שלהם. זו ארכיטקטורה פתוחה מצד סוני, מסביר יואב, דבר המעניק ערך מוסף גדול מאוד כשמסתכלים על המכלול כולו.
הטוב משני העולמות מסכם יואב: חווית ווידאו איכותית מצד אחד ויכולות IT ואינטגרציה מקצועיות מצד שני, במלה אחת – BRAVIA