הכנס המקצועי השני AV EXPO 2016 לתעשיית ה-Pro AV בישראל נערך אתמול (א') 17.1.2016 במרכז הכנסים אווניו בקריית שדה התעופה בנוכחות למעלה מ-900 משתתפים אשר נחשפו לחברות המובילות בתעשיית האודיו – וידאו בישראל ובעולם. הכנס הופק ע"י חברת אנשים ומחשבים, והונחה ע"י יהודה קונפורטס, עורך ראשי אנשים ומחשבים, ודותן שובל, מייסד פורטל האודיו וידאו המקצועי AVmaster. האירוע כלל תערוכה מקצועית של החברות המובילות בתחום ה-AV לצד יום עיון אשר כלל הרצאות אורח של בכירי תעשיית האודיו וידאו בנושאים מגוונים וכן פאנל מרתק בנושא הערים החכמות בהנחיית היועץ הטכנולוגי גידי רחמים.

לאחר דברי פתיחה מפי יהודה קונפורטס, הציג מייסד AVmaster דותן שובל את חזונו לתעשיית האודיו וידאו הישראלית ואת המענה שמספק פורטל AVmaster לתחום האודיו וידאו העסקי בארץ: "עולם האודיו וידאו, הוא עולם תוכן שלם החסר את הזירה המתאימה לפעילות. אנו נפגשים עם לא מעט ספקיות בתחום ורואים חברות אשר מקצות משאבים, מלמדות ולומדות את הטכנולוגיה. ארגונים נדרשים – ורוצים – פתרונות טובים יותר לתחום AV, אשר ישתלבו בתחנות העבודה של העובד בארגון. בעבר, ה-IT וה-AV פעלו באופן נפרד כמעט לחלוטין, בשנה-שנתיים האחרונות אנו רואים כי כוחות טקטוניים מזיזים את ה-AV לעבר ה-IT".

"ישנם יתרונות רבים מדוע כדאי לארגונים לשלב אצלם מערכות AV, יש לקוחות שלא מבינים דבר, או לא מבינים מספיק בעולמות האודיו וידאו הארגוני. כאשר לקוח ארגוני רוצה לבחון ולשקול הטמעת מערכת ERP, הוא יכול לעשות זאת בקלות, ואילו בעולם ה-AV לא כך הדבר. לכן אנו פועלים על מנת לשנות מצב זה: נדרש להיחשף לטכנולוגיות חדשות, לדעת כיצד הלקוח הסופי יוכל לשכור ציוד ולא לקנות, יש ללמוד על ספקים. אנו רואים תשוקה בארגונים לתחום ה-AV, זה לא באזז – זה באמת קורה".

שגיא ליכטנברג, מנהל חדשנות תחום וידאו ב"בינת תקשורת מחשבים", היה ראשון הנואמים, ליכטנברג הציג את הבעיות והצרכים של השוק ואת שירות הוידאו לעסקים החדש של החברה:  "בינת משיקה היום את – Action Room – שירות מנוהל חדש מתוצרתה, להקמה ולתחזוקה של חדרי וידיאו ארגוניים, בתשלום חודשי קבוע". השירות החדש, פירט, "כולל שילוב בין טכנולוגיות התקשורת האחודה (UC) מבית סיסקו (Cisco), המוטמעות בענן המחשוב של בינת, פתרונות לניהול אודיו ווידיאו מבית קרסטון (Creston), מסכים של סמסונג (Samsung), ויכולות האינטגרציה והשירות של בינת תקשורת מחשבים".

"השירות החדש אותו אנו משיקים", אמר ליכטנברג, "כולל הקמה ותחזוקה של חדר וידיאו מלא לארגון, הכולל מסכים, אמצעי תצוגה, מערכות ניהול ובקרה לווידיאו, מערכות MCU מבוססות ענן, ורכיבים נוספים. Action Room נוגע בכל אחד מאותם חסמים שמנעו את השימוש בחדרי וידיאו קונפרנס ארגוניים".

רוברט מיקין (Robert Meakin), מנהל מוצר מקרני לייזר בסוני (Sony), הציג את יתרונות מקרני הלייזר המתקדמים של החברה, אשר מיוצגים בלעדית בארץ על ידי חברת אי וי קום (AVcom): "סוני מובילה בתחום המקרנים מבוססי הלייזר, המקרנים שלנו שומרים על עוצמת הארה קבועה למשך 20 אלף שעות, ובאים עם אחריות לתקופה של חמש שנים. יתרונם של המקרנים הוא ביכולתם להציג את כל סוגי עוצמות ההארה – החל מ-4,000 עד 10,000 ANSI, כמו גם עבודה במגוון רחב של רזולוציות. הדבר מקנה ללקוח החזר השקעה מהיר על המוצר. אנו פעילים בכמה מגזרי שוק שאליהם מכוונים מקרנים מסוג זה: אוניברסיטאות ומוסדות חינוך ואקדמיה, מוזיאונים, רשויות מוניציפאליות, ארגונים המשכירים ציוד, אולמות כנסים, וכן ארגונים מהמגזר הציבורי והמגזר הביטחוני – בכל מקום שאסור שהמקרן ייפול. בשוק האירופי, רשויות עירוניות הן לקוח גדול שלנו".

תנזיל ליאקאת, מנהל פיתוח עסקי לאזור EMEA בחברת ריקו (Ricoh), המיוצגת בארץ על ידי יניר מערכות, הסביר על יתרונות המקרנים האינטראקטיביים וסיפר על כניסתה של החברה לתחום המקרנים בתקופה האחרונה: ""ריקו היא חברה יפנית-בינלאומית, עם משרדים ומרכזי מחקר ופיתוח ברחבי העולם, החברה מוכרת בשל הובלתה ופעילותה בעולמות המצלמות ומכונות הצילום. אולם יש לנו גם קווי מוצרים נוספים. תחום המקרנים הוא תחום חדש אליו נכנסנו לפני כשנתיים, ובעתיד נוביל גם בתחום זה. אנו מתמקדים במקרנים בטכנולוגיית לייזר. במקרנים אלה, זמן הנורה עומד על כ-20 אלף שעות".

בנוסף הציג ליאקאת את המקרן האינטראקטיבי הנייד Short Throw של ריקו: "מדובר במקרן המיועד לנסיעה, שניתן לעבודה בלא התקנה, עם יכולות אינטראקטיביות מתקדמות. ביניר מערכות צופים גידול במכירות של המקרן בישראל ב-2016, במגזרי החינוך וההיי-טק".

ארז מזרחי, מנהל טכני בחברת אקסטרון ישראל (Extron Electronics Israel) אשר נתן סקירה מעמיקה של טכנולוגיית ה-4K: "ישנם ארבעה גורמים מרכזיים המשפעים על רוחב הפס: רזולוציה – קיימות שתי רזולוציות שונות; Frame Rate – אשר נע בין 24 ל-60 Color Bit Depth ; HZ (תיאור דיגיטלי של ערך הצבע של פיקסל יחיד) וכן Color Sampling (דגימת צבע). מתי יש לטכנולוגיית 4K יתרון? התשובה מגוונת: כאשר נערכת הקרנה במסכים גדולים, כשיש הקרנות לאירועים, כשנערכת הקרנה על קיר מסכים, כאשר רוצים לראות תמונה או יותר מאחת, אשר מוקרנות על מספר מסכים, כאשר משתמשים במסכים קטנים בתחום הרפואה, או כאשר מבוצעת צפייה על וידיאו עם מידע רב, ועוד".

מיקי קליין, מנהל תחום מסכים מקצועיים בסמסונג ישראל, הציג באמצעות קטעי וידאו מרשימים את החידושים הטכנולוגיים האחרונים של סמסונג ופתרונותיה למגוון רחב של סקטורים החל מהמגזר הקמעונאי, מלונאי, ארגוני ועוד. בין שלל הטכנולוגיות אשר נסקרו במהלך הכנס: מסכים שקופים, מסכים קעורים, מסכי מראה, פתרונות השילוט הדיגיטלי, שרשור מסכים, טכנולוגיית מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה (AR) וכן את שיתופי הפעולה של סמסונג עם חברות AV בינ"ל כקרמר (Kramer), אוניסוס (Onysus) וקרסטרון (Crestron).

קרן ליפשיץ, מנהלת מוצר בקרמר אלקטרוניקה (Kramer), חתמה את החלק הראשון של יום העיון, והציגה את הדור הבא של חדרי השליטה והבקרה של החברה למגוון סקטורים: ארגוני, בטחוני, רפואי עם דגש על סטנדרטים מקסימלים של אבטחה, ממשק משתמש, שימושיות בפתרונות מקצה לקצה של החברה.

לסיקור חלקו השני של הכנס (העיר החכמה) לחצו כאן

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG