
- חברי פרויקט "הלב החי" בוחנים דור חדש של מודל הלב החי, הניתן להתאמה אישית עבור מטופלים בודדים או אוכלוסיות מטופלים.
- התאמה ואוטומציה של מודלים וירטואליים של הלב, המבוססים על בינה מלאכותית, יסייעו לפשט ולהאיץ תהליכי פיתוח של מכשור רפואי.
- הבדיקות בגרסת הבטא נערכות לאחר פרסום מדריך "ENRICHMENT Playbook", ותומכות בהרחבת יישומי התאום הווירטואלי מהלב לאיברים נוספים.
דאסו סיסטמס הודיעה היום על ניסוי בטא לבחינת דור חדש של מודל "הלב החי", שניתן להתאמה אישית מלאה עבור מטופלים בודדים או אוכלוסיות מטופלים. מטרת הניסוי היא לספק רמת התאמה ואוטומציה שהופכת את המודל לכלי רב-עוצמה, שיכול לפשט את תהליך המחקר והפיתוח של מכשור רפואי, ולהאיץ בדיקות ואישורים רגולטוריים של טיפולים חדשים.
צוות פרוייקט "הלב החי" בוחן כעת מודלים ברמה גבוהה של פרסונליזציה, המאפשרים התאמה של תכונות רקמה, שונות מבנית והיבטים נוספים – בלחיצת כפתור. הדור החדש של המודל מבוסס על שנים של ניסיון עם מטופלים אמיתיים ולכן התובנות שנצברו בו, לגבי הפיזולוגיה האנושית, מאפשרות ליצור אלפי תאומים וירטואליים של מטופל, שיהיה מערך מהימן לאימון עבור בינה מלאכותית יוצרת (Generative AI). חוקרים ורופאים יוכלו להבין מחלות ולחזות כיצד אוכלוסיית מטופלים תגיב לטיפול מסוים – ללא צורך בניסויים בבני אדם או בעלי חיים, וללא מגבלות על רקע פרטיות או מידע אישי.
"לפני עשור, פרויקט 'הלב החי' עשה היסטוריה כשהציג לראשונה את התאום הווירטואלי הראשון של לב אנושי. היום, אנו עושים צעד ענק נוסף עם הדור הבא – סימולציה פרמטרית מלאה של הלב כולו, הניתנת להתאמה אישית, ומאפשרת לחברות מכשור רפואי לתכנן, לבדוק ולאמת חדשנות במהירות ובביטחון רב יותר. פריצת דרך זו, שפועלת על פלטפורמת3DEXPERIENCE , תסייע ללקוחותינו להפחית עלויות פיתוח, להאיץ אישורים רגולטוריים ולשפר ללא הכר את היכולת לחזות כיצד מכשירים ישתלבו עם האנטומיה של מטופלים אמיתיים – ובכך לקדם את הרפואה המותאמת אישית בקנה מידה רחב," אמרה קלייר ביוט, סגנית נשיא לתעשיית מדעי החיים והבריאות בדאסו סיסטמס.
ניסוי הבטא של הדור החדש של פרויקט 'הלב החי' נערך בעקבות פרסום המדריך ENRICHMENT Playbook שנועד לתעשיית המכשור הרפואי ומסביר כיצד ניתן להשתמש בתאומים וירטואליים להאצת ניסויים קליניים. המדריך פורסם לאחר שיתוף פעולה מוצלח שנמשך חמש שנים עם מנהל המזון והתרופות האמריקאי .(FDA)
היעילות של התאומים הוירטואליים והפוטנציאל לסייע בתיקוף, יקנו תועלות חסרות תקדים לתעשיית הביופרמה, בתי החולים, המכשור הרפואי, הטכנולוגיות הלבישות ולבריאות הציבור – החל מהפחתת עלויות והאצת אישורים רגולטוריים ועד לשיפור תוצאות עבור המטופלים.
דאסו סיסטמס ביססה את מעמדה כמובילה עולמית בטכנולוגיית התאומים הווירטואליים בתחום הבריאות, בזכות עשרות שנים של מומחיות ביישומים תעשייתיים וכעת, היא מביאה את הידע הזה לרפואה, לניסויים קליניים ולטיפול במטופלים.
החברה הכריזה על ניסוי הבטא באירוע 3DEXPERIENCE World, שנערך ביוסטון, שם גם הציגה כיוונים חדשים להרחבת יישומי התאום הווירטואלי לאיברים נוספים, במטרה להתמודד עם מגוון רחב יותר של אתגרים רפואיים.