המיקוד של פולי בתחום ה-UC ניכר, ישנה עקביות מסוימת שנשמרת לאורך השנים האחרונות והיא שיפור חווית המשתמש ברמת האודיו והווידאו ככל שהוא נדרש לתקשורת מרחוק. במפגשים שונים בשנה האחרונה שקדמו לקורונה, היה ברור כי עבור פולי מעולם לא היה זמן טוב יותר להוכיח איך העבודה מרחוק יכולה להפוך לחוויה נעימה ולא רק כורח הנסיבות.
כדי לשמוע על הדברים מנקודת המבט של מי שאחראי על אותם מוצרים, ישבנו עם ניל פלוסטר (Neil Fluester) – מנהל מוצר בפולי, לראיון סוף שנה ומבט קדימה.
הקורונה ואתגרי ה-IT
ניל שומר על חיוך אופייני ומציין כי הגורם העיקרי לכאבי הראש במחלקת ה-IT היה השינויים שנגרמו כתוצאה מהמגיפה. לא האמנו ב-ISE2020 שהתרחשה בפברואר כי אנחנו עומדים בפגני מגיפה עולמית. לחצנו קצת ידיים או החלפנו "כיף אגרופים" תוך שצחקנו על המצב, אבל לא האמנו שלשם הכל הולך. מה שהגיע בחודש מרץ הראה שטעינו בענק.
ה-UC היה נחמד בתערוכה אולם לא עמד במוקד, הקורונה שינתה את זה והפכה אותו למוקד, שאלנו את ניל אילו מגמות בתחום ה-UC היו החזקות ביותר לדעתו
ניל מספק הקדמה ומתאר שלושה שלבים בכניסה למשבר. הראשון הוא פינוי המשרדים ומעבר לעבודה מהבית. ההיכרות עם רעשי הרקע שלא היו שם לפני כן והניסיון למצוא מקום שקט, בין אם מדובר בלימודים או עבודה מהבית. השלב השני הוא שלב ההישרדות אותו אפיינה ההסתערות על ציוד היקפי לשיחות ועידה; מצלמות ומיקרופונים. השלב השלישי הוא שלב השגשוג- רכישת מצלמות ומיקרופונים איכותיים יותר שיתאימו לצורת עבודה מהבית גם כשניתן היה לחזור למשרדים.
עם האיומיום על השגרה, נוצרו הזדמנויות ופולי זיהתה אותן
ניל תיאר כי פולי כבר נמצאת בחזית הטכנולוגיה עם פתרונות מגוונים בתחום האזניות לסביבות השונות. הדגש הוא על יצירת סביבה מנוטרלת מרעשים.
טכנולוגית ה-ANC-Acoustic Noise Cancellation אשר הפכה לשם דבר בקרב המשתמשים הביתיים ובעיקר משמשת לחסימת רעשי סביבה, נמצאת ומיושמת אצל פולי הן באזניות (קלט) והן במיקרופון (משדר) – נקראת Acoustic Noise Fence. יישום ה-ANC במיקרופון ובאזניה הפך את פולי לספק בעל יתרון מובן עבור אלו העובדים מהבית. הקהל המסחרי התרחב לקהל הביתי וישנה זליגה מורגשת של טכנולוגיות.
איך מספקים מוצרים ופתרונות איכותיים ברמת מחיר התואמת את התקציבים הנוכחיים ?
ניל מציין כי חלק מהתפישה הרווחת האומרת כי "זה מספיק טוב בשבילי" משתנה, היות ומבינים כי ניתן לשפר את האיכות המתקבלת על ידי השקעה קטנה יחסית, כלומר – זו לא רכישה רגילה אלא השקעה בעבודה נכונה מהבית וכניסה לעידן ה'רחוקרוב'. על מנת לשמר הליכי עבודה בהם מגיעים למשרד חלק מהזמן ובשאר ממשיכים מהבית, יש צורך בהצטיידות מתאימה. ניל מציין את הפיתוחים האחרונים מבית פולי הכוללים את סדרת Sync – יחידת מיקרופון משולבת רמקול המתאימה לעבודה ההיברידית המסתמנת. עוד פתרונות כדוגמת eagle Eye Mini – המצלמה האישית ועוד. אלו דברים קטנים יחסית המייצרים חווית משתמש טובה ולדברי ניל שווים את ההשקעה, חברות משנות את הפרספקטיבה שלהן בהיבט הזה.
מודל ה-BYOC (Bring Your Own Codec) היה מגמה ופרח בצורה משמעותית בתקופה הזו, הוא משפיע על צורת העבודה המסתמנת. במקביל לכניסת החיסונים – איך ייראו המשרדים כשנחזור ?
ניל מציין כי כלל החדרים ישתנו, מחדרי ההאדל לחדרים הגדולים. השימוש במסכי מגע הפך להיות 'בעייתי' היות ואנשים יימנעו ממגע. יש עדיין צורך לשמור על חווית משתמש אחידה (ומשם הצלחת ה-BYOC), יהיה צורך לשמור על טכנולוגיה שמספקת את האיכות לאותם יישומים. במבט לעתיד ניל מציין את העליה בעבודה היברידית, המשרדים ההופכים יותר גמישים והאמונה כי יהיו הרבה יותר חדרי ועידות היות וצורת עבודה משולבת ווידאו תחייב את זה, מה שכן – החוויה עצמה תחייב איכות ווידאו ואודיו מעולה וזה לא ישתנה.
עם התובנות מהראיון ותקווה להיפגש פנים אל פנים בברצלונה 2021 בתערוכת ISE, אנחנו נפרדים באופטימיות משותפת לגבי עתיד שבו הכל יישמע וייראה טוב יותר.