תופעת ה-"open space"ים כבר אינה תופעה חדשה. במסגרת תפקידי כ Pre-Sale ב Crestron ישראל אני נחשפת לתוכניות ולקונספט העיצובי של המשרדים של חברות מסוגים רבים. קל לראות שצורת הישיבה הזו כבר אינה מאפיינת ארגונים מסוג מסוים. ניתן לומר שכמעט באופן גורף ארגונים עברו מישיבה בחדרים אישיים לחללים פתוחים.
לצורת הישיבה הזו ישנם יתרונות מתועדים רבים; שיפור תהליכים ושיתוף פעולה בין העובדים, נגישות וגמישות, חסכון בנדל"ן ועוד רבים. אך המחיר הברור הוא חוסר היכולת לנהל דיון מבלי להפריע לסובבים.
הפתרון לבעיה הספציפית הזו טמון בחדרי ה-Huddle, חדרי ישיבות לא גדולים (על פי רוב ל 3-6 משתתפים) המאפשרים דיונים ספונטניים בין חברי הצוות.
האתגר של חדרי ה-huddle הוא המכפלות: בחדרי בורד וחדרי ישיבות גדולים ניתן להשקיע בטכנולוגיה גמישה בעלת חווית משתמש מיטבית, מבלי להיכנס לתקציבים מופרכים. זאת משום שברוב המשרדים, כמות החדרים מן הסוג הזה תהיה קטנה יחסית.
כשמדובר בחדרי huddle, כמות החדרים היא גדולה. מסיבה זו, תצורה מדויקת המשלבת חווית משתמש מיטבית בתקציב ריאלי שיעמוד במכפלות היא אתגר מעניין, שמעסיק את התעשייה לא מעט.
חדרי ה-huddle מתאפיינים על פי רוב ביכולות מוגבלות יחסית: הצגת תוכן על מסך, קווית (ואו אלחוטית) ותו לא.
הקורונה שינתה את המצב (כמו בהרבה תחומים אחרים), וכעת יכולות UC חיוניות בכל מרחב עבודה, ובחדרי ה-huddle במיוחד.
כתוצאה מהצורך החדש, לא פלא שמערכות ה UC מבוססות ה-"סאונד-בר" למיניהן הפכו ללהיט. הערך המוסף הוא ברור: העובדה שהם “ALL IN ONE” – מצלמה, מיקרופון ורמקול ביחידה אחת, הופכת את הפתרון לאטרקטיבי במחיר ופשוט להתקנה (גם בחדרים קיימים). יתרון נוסף הוא שפתרון כזה לא תופס מקום על השולחן שהוא לעיתים קטן בהתאם לגודל הכולל של החדר. (אם כי על השולחן עדיין יש צורך בפאנל חיבורים למצגת ובממשק שליטה).
גם לנו ב Crestron יש פתרון סאונד-בר איכותי, שיכול להגיע גם כ-Stand alone במודל BYOD, וגם כחלק מערכה מלאה של Zoom Room או Microsoft Teams Room.
בתקופת הקורונה תחת הלחץ להגיב מהר שודרגו חדרים רבים באמצעות פתרונות מסוג זה. אחרי שהאבק שקע והבהלה נרגעה, התעשייה נתקלה במקרים שבהם פתרון של סאונד-בר שתלוי על הקיר, אינו מספק את הדרישה. חדרים בעיצוב מודרני מתאפיינים לעיתים קרובות בתנאים פיסיים מאתגרים: קירות זכוכית, תקרה גבוהה או חשופה, קירות בטון חשופים, צורה לא סטנדרטית לחדר, ועוד. כל המאפיינים הללו לא היוו בעיה בעבר כיוון שהחדרים לא תוכננו לצרכי UC, כעת מאפיינים אילו גורמים לכך שאיכות וטווח הכיסוי של המקרופונים הקדמיים לוקה בחסר ואיכות הסאונד פשוט לא מספיק טובה.
בסביבות מאתגרות מבחינה אקוסטית פתרון "מרכז שולחן" בהיותו קרוב במידה דומה לכל המשתתפים, והשימוש בשולחן עצמו כמקלט לגלי הקול, מאפשר סאונד איכותי, גם בסביבות מאתגרות יותר.
פתרון מרכז שולחן יכלול על פי רוב יחידה שתכיל מיקרופונים בכיסוי של 360 מעלות, רמקול איכותי וממשק שליטה ביחידה אחת נגישה (המצלמה כאן מופרדת ומותקנת בקרבת המסך).
אנחנו ב Crestron מציעים את פתרון ה-MM30 החדש, המתאים גם הוא כמו הסאונד בר שלנו, לחללים קטנים ובינוניים. עם עיצוב המתאים לסטנדרטים של סביבת העבודה החדשה.
עם ה-MM30 מגיעה גם מצלמת ה"Huddly IQ" האיכותית, אותה ניתן למצוא גם בסאונד בר שלנו. מכיוון שהיא אינה אינטגרלית למערכת הסאונד, נשמרת הגמישות למקם אותה בצורה גמישה, וכן לשדרג אותה בעתיד במידת הצורך למצלמה מתקדמת אף יותר, בהתאם להתפתחויות הטכנולוגיה.
הכח האמיתי בקו ה FLEX של Crestron הוא מגוון פתרונות, מחדר huddle ועד לחדרי בורד גדולים או חללים מיוחדים, כל זאת תוך שמירה על חווית משתמש אחידה וחיבור ל eco system המלא של Crestron מאותו ממשק.
הכותבת שרון שמר בעלת נסיון של כ 12 שנים בתחום הAV, בתכנון ועיצוב פתרונות מולטימדיה וcollaboration ללקוחות רבים.