לאחרונה התקיים בהרצליה כנס מקצועי ראשון מסוגו, של קהילת בוני המכונות והאוטומציה בישראל, תחת הכותרת "מביאים חדשנות למצויינות"

בצילום משמאל לימין: ונלוג, פניקס, אי אף אם קרדיט- מאשה לנצוז ודניאל לנצוז

בוני המכונות הם אחד מהכוחות המניעים המשמעותיים ביותר בשנים האחרונות במהפכה התעשייתית, בהגדרתו מחדש של ״המפעל החכם״ ובהחדרת חדשנות, יעילות, שיפור או אפילו הגדרה מחדש של תחומי האוטומציה, הרובוטיקה והסימולציה. 

הכנס, ביוזמת חברת קונלוג, פניקס קונטקט ו-ifm electronic, איגד את היצרנים המובילים ואת הטכנולוגיות, הפתרונות והמוצרים החדשים המגדירים את המפעל החכם, והשתתפו בו מאות מהנדסי מכונות מכל רחבי התעשיה הישראלית, שהגיעו כדי להתעדכן בחידושים, להתרשם מדוגמאות לאפליקציות מלקוחות בישראל ובעולם, להעמיק את הידע בפתרונות חכמים ולהיפגש עם קולגות. 

בצד המחויבות לקיצור Time to Market, הכנס עסק בדרכים לרתום את הטכנולוגיות החדשות להפחתת האימפקט הסביבתי של תהליכי הייצור. בחירת חומרים, הישענות על אנרגיות מתחדשות וצמצום פסולת, כאשר שיקולי הקיימות מובאים בחשבון בכל שלב בבניית המכונה. 

לדברי צ’ארם ריקובר, סגנית לשכת המסחר והתעשייה ישראל גרמניה (ה- AHK) ״תחום היצור המתקדם בתעשייה מקבל משנה תוקף לאחרונה לעומת שנים עברו בשל תמורות חברתיות, אקונומיות וסביבתיות. לאור זאת אנו מבינים ופועלים לכך שחברות תעשייה ישראליות וגרמניות יוכלו להתקדם ולהטמיע טכנולוגיות חדשות ותהליכי ייצור מתקדם בארגון בצורה אפקטיבית, במטרה לצלוח ולהתמודד עם תחרות הגלובלית הגוברת בצורה מוצלחת ועקבית. אין ספק שיוזמה של אירוע בוני מכונות הראשונה היא מבורכת. במסגרת הכינוס ראינו כיצד תהליכי למידה ונגישות למידע העניקו תובנות רבות, יצרו עיניין ויצרו זרקור חשוב על מגוון הפתרונות הקיימים בשוק״. 

"חברת ifm electronic היא חברה גרמנית בינלאומית עם 8,500 עובדים בכל העולם" אמר יניב שמידט- מנהל פעילות ifm electronic בישראל. "החברה, שחוגגת בימים אלה 5 שנות פעילות בישראל, מציעה מגוון רחב של פתרונות אוטומציה, סנסורים חכמים ורכזות תקשורת עם IO-Link, פרוטוקול שהפך לסטנדרט בכל מה שקשור למעבר לייצור מתקדם. את מוצרי החברה ניתן למצוא במאות מפעלי תעשיה ומכונות בישראל.  

"תחום ההינע המדויק התקדם בשנים האחרונות בזכות ההטמעה של מאפיינים מעולם ה-4.0 Industry" אמר זיו לשם, מנכ״ל חברת קונלוג, המספקת מעטפת כוללת של פתרונות הנדסיים בתחומי ההינע, הבקרה והפניאומטיקה. "בכנס ראינו פתרונות של חברת Igus ו Sanyo Denki המאפשרים לבצע Predictive maintenance ובזכותם שיפור תהליכים בשילוב IIOT . קונלוג  משלבת מאפיינים האלו בפתרונות שהיא מציעה, בדרך למפעל חכם, יעיל וחסכוני יותר". 

חברת Phoenix contact  המציינת השנה 100 שנים להיווסדה, גאה להוביל חדשנות בעולם בוני המכונות ולסייע ללקוחותיה להגשים time to market  מהיר ויעילות תפעולית" אמר אבנר ברק, מנכ"ל פניקס קונטקט ישראל. "בכנס הצגנו את שלל הפתרונות שלנו לעולם התוכן של בוני המכונות כשדגש מיוחד הושם על ההשקה של פלטפורמת הבקרה PLCnext שעוררה עניין רב בקרב הנוכחים". 

התחושה בסיום היום (לאחר הקרנת הסרט "מהיר ועצבני 10") היתה שזהו כנס בוני המכונות הראשון אך לא האחרון, ושישנו מקום למפגש מוחות מפרה וקבוע של קהילת בוני המכונות והאוטומציה בישראל, מפגש שהוא פלטפורמה לחלוק ידע, ליצור קשרים ולדמיין פתרונות ותהליכי ייצור חדשניים, שיעצבו את עתיד התעשייה. 

ככל שהטכנולוגיה ממשיכה להתפתח, ובצדה אתגרים כמו משבר האקלים, שמחייב את התעשיה לטנספורמציה – אירוע שכזה ממלא תפקיד בטיפוח שיתוף פעולה, והנעת קהילת בוני המכונות לעבר עתיד יעיל, בר קיימא ומשגשג יותר.

 

Share.

תגובה אחת

  1. Woah! I'm really digging the template/theme of this blog.
    It's simple, yet effective. A lot of times it's challenging to get that "perfect balance" between usability and
    visual appeal. I must say that you've done a superb job with this.

    In addition, the blog loads extremely fast for me on Chrome.

    Outstanding Blog!

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG