הביקורות המעורבות והמחיר הגבוה פי כמה וכמה מהמתחרים בשוק, לא הפריעו לשלושת החברות המובילות בתחום להציג אפליקציות חדשות עבור משקפי המציאות המדומה החדשים של אפל.

בחודש החולף הוציאה אפל לשוק את משקפי המציאות המדומה שלה, ה- Apple Vision Pro, והעולם… לא עצר מלכת. יכול מאוד להיות שהסיבה לכך היא שאנשים לא הבינו מה יש בהן חוץ ממסך אייפון ענקי שנשלט על ידי מחוות ידיים (הסרטון של אפל לא באמת עונה על השאלה הזו), אבל סביר יותר להניח שגם למחיר של 3,500 דולר בארצות הברית היה חלק משמעותי בכך.

בינתיים גם הדעות של המאמצים הראשונים ואנשי הטכנולוגיה מעורבות. על פי רובם אין ספק שהשימוש במשקפיים מהנה וחווייתי, אבל עם משקל של יותר מחצי קילו (600 גרם), לא כולל סוללה צמודה, הן עדיין מסורבלים (וכאמור יקרים מאוד) לעומת המתחרים.

עקב אכילס נוסף שעלול לפגוע קשות בפוטנציאל שלהם בכל מה שקשור לשיחות קונפרנס: חוסר היכולת לשתף את מה שאתם רואים עם אחרים שלובשים גם הם את המשקפיים. אפל אומנם מבטיחה שיש כבר פתרונות בדרך, אבל לא ברור מתי בדיוק זה יקרה. 

עניין נוסף ולא פחות בעייתי מתבטא בחוסר היכולת ליצור צילום שטוח רגיל של המשתמש אלא אך ורק לייצג אותו באמצעות אווטאר ממוחשב תלת ממדי, לו אפל קוראת פרסונה. המגבלה הזו חלה לא רק על מי שצופה במשתמש ממסך שטוח, אלא גם על מי שבעצמו עושה שימוש במשקפיים. (אם אנחנו צריכים לנחש, כנראה כדי לא לגרום להופעה של ראשים מרחפים…).

למרבה הצער הפרסונות לא ממש מושלמות ועל פי הנסיינים יוצרת את אפקט ה-Uncanny Valley (ייצוג אנושי לא מושלם שיוצר תחושה לא נוחה בעין). 

תמונה - אתר ZOOM

ZOOM, Teams ו-Webex כבר בפנים

למרות  הביקורות המעורבות, אפל כבר מציגה יותר מ-600 אפליקציות חיצוניות למערכת ההפעלה של המשקפיים, VisionOS, וביניהן גם את שלושת אפליקציות הקונפרנס המובילות בשוק של זום, מיקרוסופט (Teams) וסיסקו (Webex). זאת בנוסף ל-Facetime שלה, המיועדת בעיקר לשיחות אחד על אחד.  

Microsoft Teams על פי מיקרוסופט ניתן להצטרף לפגישות, לשוחח בצ'אט ולגשת לצוותי העבודה. אפשר גם לבצע  לשתף ולעבוד ביחד על קבצי אופיס 360. אם ממש תתעקשו תוכלו להשתמש גם בעכבר ובמקלדת. מיקרוסופט מדגישה גם את היכולת להמשיך ולעשות שימוש בכלי ה-AI החדש שלה, ה- Copilot. 

בשל המגבלות של המשקפיים, לא ניתן לשתף את המסך או להוסיף אפקטים כדוגמת רקע. גם כניסה עם חשבונות מיוחדים כמו כאלו של מוסדות חינוך בלתי אפשרית בשלב זה.

Zoom – זום מתגאה בכמה יכולות מעניינות כמו אפשרות למתוח את חלון השיחה ולהגביר את אפקט האימרסיה ותצוגת תלת ממד של קבצי גרפיקה בתלת ממד בזכות המשקפיים. עוד אפשרות מעניינת היא להצמיד כל משתמש במקום אחר במרחב הווירטואלי ללא הרקע העוטף אותו. מעבר לכך אפשר לעשות שימוש בצ'ט הרגיל של זום.

Webexתומכת גם היא בנעיצה של חלונות או משתתפים שונים במרחב הווירטואלי. כמו כן היא מאפשרת לעבור באופן חלק בין המשקפיים למק או אייפון ולצפות ביומן הפגישות שלכם במחווה של צביטת אצבע (Pinch).

מעבר לכך היא לא מציעה תכונות חדשות אלא מתמקדת בתכונות הקיימות כמו הסרת הרקע של סביבת המשתמש, תמלול בזמן אמת, יצירת סקרים והטמעת שאלות ותשובות דרך אינטגרציה עם Slido.

לסיכום

אם לשפוט על פי ההכרזות של שלושת ספקיות הענן המובילות, נראה שבעוד זום וסיסקו (Webex) מדגישות את היכולת לנצל את המרחב התלת ממדי באופן ייחודי, מיקרוסופט מעדיפה להתמקד ביכולות לעבודה משותפת וניהול מסמכי אופיס. זו אולי לא יכולת מרשימה במיוחד, אך היא מבטיחה למשתמשים שהם יוכלו להישאר ב"מצב עבודה" גם בלי לחזור ל"עולם האמיתי".

בכל אופן, נראה שעל מנת ששיחות קונפרנס ב-VR תהיינה מעשיות ואפקטיביות, Apple עדיין תהיה חייבת להגיע לקהל יעד מספיק רחב כדי לתת למפתחים מוטיבציה להמשיך ולשפר את האפליקציות שלהן. ואם מדובר בשיחות קונפרנס, האתגר הוא עוד יותר משמעותי מכיוון שמדובר בנישה ספציפית בתוך קהל זה.

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG