עם כל כך הרבה שינויים שעוברים על מערכות ה-AV המובילות בשוק, הגיע הזמן לסכם את השנה שהייתה ולהכיר החידושים שיהפכו את הפגישות שלכם לאפקטיביות יותר מאי פעם

הפעילות הצומחת של חדרי הקונפרנס של Webex (סיסקו), מביאה איתה את מערכת הניהול, ה- RoomOS של החברה. בשנתיים האחרונות התחום התקדם בצעדי ענק, בדגש על עוד ועוד תכונות AI שנכנסו אליו ולהזכירכם – סיסקו וובקס היתה חלוצה בתחום ה AI אולי עוד לפני שזה היה טרנדי כ"כ. 

אז כיצד התחדשה ה-RoomOS 

Distance Zero ו-"פגישות סינמטיות" 

"מרחק אפס" הוא קונספט מרכזי בגרסאות החדשות של RoomOS שתפקידו לצמצם את המרחק הפיסי בין המשתתפים המקומיים בחדר ובין המשתתפים המרוחקים. הוא דומה במובנים רבים לקונספט של "פגישות סינמטיות" שהוצג מספר חודשים לפניו ושימש כמעין במאי וירטואלי המסתובב בין המשתתפים בחדר. 

על פי webex, הנתונים כיום מראים שב-98% משיחות הוועידה יש לפחות אדם אחד שמשתתף מרחוק, אך רוב המערכות עדיין מסתמכות על ציוד AV פשוט יחסית, כזה שמפספס את הדברים הקטנים שבאמת מקרבים בין בני אדם. לא מדובר רק על הבעות פנים ושפת גוף, אלא גם על המרחב הפנימי בחדר. לדוגמה, מי יושב ליד מי, היכן נוצר קשר עין וגם שיחות צדדיות שמתרחשות הרחק משולחן הוועידה המרכזי.

Distance Zero הוא שילוב חומרתי שנועד לגשר על הפערים ועושה בין היתר שימוש במערך מצלמות מרובע שמשמש כעיניים של החדר ומיקרופון שולחני המשמש כאוזניים. את שני אלו מפעיל קודק (Codec) עוצמתי שהוא למעשה מערכת AI שפותחה בשיתוף פעולה עם חברת השבבים Nvidia.

Meeting Zone

עם כל הכבוד לחדרי הישיבות המסורתיים, כיום גם עבודה בחללי עבודה קטנים ופתוחים (כאשר הקירות והדלתות יכולים להיות שקופים) מקובלת מאוד. במקרה הזה גם למערכות AV מתקדמות יחסית יש לעיתים בעיה לבצע מסגור נכון של המשתתפים והן עשויות לקלוט אנשים בחללים סמוכים. 

הטכנולוגיה של Meeting Zone פותרת את הבעיה בצורה פשוטה יחסית מצדו של המשתמש ומעניקה לו את היכולת לקבוע את גבולות האזור הרלוונטי שיכוסה על ידי המצלמה והמיקרופון. 

אינטגרציה עם ThousandEyes

ThousandEyes היא מערכת לניטור ופתרון בעיות ברשת, גם היא מבית סיסקו ונעשה בה שימוש גם בארץ. האינטגרציה המתבקשת עם RoomOS מאפשרת לאנשי התמיכה ("הסוכנים") ליצור קשר ישיר עם RoomOS באמצעות שרת פרוקסי ופלטפורמת הענן של ThousandEyes.

אינטגרציה עם יצרנים נוספים

במרחב ה-AV של היום, פחות ופחות חברות מתלהבות מהצורך לעבוד באופן אקסקלוסיבי עם חומרה המוגבלת ליצרן או מותג אחד ולכן המגמה הולכת ומשתנה עם יותר חופש בחירה. ב-2023 הוסיפה RoomOS תמיכה בתקן AES67. תקן זה מאפשר תמיכה במיקרופונים של Shure  ו- Sennheiser, שתיים מהחברות המובילות בתחום. מכיוון שמדובר ב-Audio Over IP, האודיו עצמו עובר דרך הרשת ואיך צורך בחיבורים פיזיים ישירים לציוד הקיים.

אינטגרציה נוספת מאפשרת לעבוד עם הווידאו בר של Cisco Room Bar Pro בחדרי Microsoft Teams Rooms ולשלוט בשילוט דיגיטלי המחובר לחדרים (Registered MTR) באמצעות ה-Web Control Hub.

תוכנות משופרות להתקנים השולחנים והלוחות הדיגיטליים

תכונה יחסית וותיקה בסמארטפונים שלא ברור איך עדיין לא הגיעה לציוד שיחות הוועידה: מעכשיו תוכלו לנעול את המסך באמצעות קוד בכל המכשירים השולחנים של Cisco, כאשר שום מידע אישי או כזה שקשור לנושא הפגישה לא יופיע במסך הנעילה.

ישנן גם שתי תכונות חדשות (פיצ'רים) המשדרגות את ההערות שניתן לכתוב על הלוחות הווירטואליים. הראשונה מוסיפה שכבה שקופה, וכך אפשר להוסיף הערות תוך כדי מעבר בין שקפים או כסרטון מתנגן ברקע.

תכונה אחרת נקראת "דיו זמני" והיא תמחק באופן אוטומטי את ההערות שלכם לאחר מספר שניות, מה שימנע מהלוח להפוך לאוסף מבולגן של חיצים, קווים ומעגלים.


קרדיט תמונה ראשית – webex

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG