Cisco Live 2024 שהסתיים לפני כשבועיים בלאס וגאס, הוכיח שוב שמדובר באירוע מרכזי עבור מקצועני וחובבי טכנולוגיה, מובילי תעשיית ה AV וה IT כאחד. הכנס השנתי משך אלפי משתתפים להוטים להתעמק בהתקדמות הטכנולוגית, בפתרונות רשת, אבטחת סייבר וקולבורציה והאיר פריצות דרך אמיתיות המגדירות מחדש פרדיגמות של רשתות ותשתיות.
נושאים וחידושים מרכזיים שהוצגו בכנס
Intent-Based Networking – IBN
ההשפעה הטרנספורמטיבית של AI על רשת IBN הייתה נושא מרכזי. סיסקו הציגה יכולות אוטומציה מונעות בינה מלאכותית המעצימות רשתות להסתגל באופן דינמי לתנאים משתנים, תוך שיפור הזריזות והיעילות. הדיונים התעמקו בתפקידה של טכנולוגיית ה AI באופטימיזציה של ביצועי הרשת, חיזוי חריגות ואוטומציה של פתרון בעיות, אמינות ויעילות משופרת של הרשת.
5G ו-IoT
עם צבירת התאוצה של רשתות 5G ברחבי העולם, Cisco Live 2024 הדגישה את השפעתה על פרישות האינטרנט של הדברים (IoT). הדיונים התרכזו סביב מינוף 5G עבור יישומים תעשייתיים, ערים חכמות ופתרונות קישוריות משופרים.
אבטחת סייבר
בעידן של איומי סייבר הולכים וגדלים, סיסקו אישרה מחדש את מחויבותה לאבטחת סייבר עם התקדמות בזיהוי איומים, ארכיטקטורות Zero Trust ו- SASE שהן ראשי תיבות של Secure Access Service Edge. בסדנאות ובמפגשים במהלך האירוע היה מיקוד באסטרטגיות לצמצום סיכוני אבטחה מתפתחים.
AI ואבטחה
בתחום אבטחת הסייבר, בינה מלאכותית הופיעה כאבן יסוד לזיהוי והפחתת איומים. סיסקו הדגישה ניתוח מבוסס בינה מלאכותית המסוגלת לזהות ולהגיב לאיומי סייבר מתוחכמים בזמן אמת. גישה פרואקטיבית זו מדגישה את המחויבות של סיסקו לחיזוק מערכות כנגד אתגרי אבטחה מתפתחים.
שיתוף פעולה (קולבורציה) ועבודה היברידית
כאשר סביבות עבודה היברידיות הופכות לנורמה, סיסקו הפגינה שיפורים ל-Webex ולפלטפורמות UC – Unified Communication. תכונות כגון חללי פגישות וירטואליים, כלי פרודוקטיביות מונעי בינה מלאכותית ושיפור יכולת פעולה הדדית הוצגו כדי לתמוך בשיתוף פעולה חלק.
Immersion Cooling
חידוש בולט ב-Cisco Live 2024 היה טכנולוגיית Immersion Cooling (קירור בטבילה). גישה מהפכנית זו לקירור במרכזי נתונים כוללת הטבלה של רכיבי שרתים וציוד אחר בנוזל דיאלקטרי, תוך שיפור ניכר ביעילות התרמית והפחתת צריכת האנרגיה עד כ- 50%. הדיונים נסובו סביב היתרונות הסביבתיים של קירור טבילה, כגון הפחתת טביעות הפחמן ואופטימיזציה של עלויות תפעול, מה שהופך את הפתרון למרכזי בתוך המאמצים העולמיים לקיימות במרכזי המחשבים. בנוסף הוצג כיצד קירור בטבילה משפר את ביצועי השרת על ידי שמירה על טמפרטורות פעולה אופטימליות, לצד הארכת תוחלת חיי החומרה.
טכנולוגיה זו של קירור שרתים, קיבלה בשנים אחרונות דחיפה חזקה עקב הצורך בקירור יעיל של מערכות מחשוב המיועדות לשימוש בבינה מלאכותית (AI/ML) בשרתים עם ביצועים גבוהים והצורך לשים מחשוב קרוב ל-EDGE, בשילוב של גידול משמעותי בצריכת החשמל של כל המעבדים – CPU/GPU/NPU .
רכיבים אופטים לקצבים גבוהים
גם השימוש בטרנסיברים אופטיים לקצבים גבוהים על גבי רשתות WDM, בהתאם לתקן – IEEE802.3df למהירויות של 800g על בסיס 8 ערוצי 100g , מצא את מקומו בכנס, זאת בהתאם להתקדמות בקבוצות העבודה של IEEE לסגירת התקנים עבור 800g , 1.6T, וכן טרנסיברים המותאמים ל- 400g. כל הטרנסיברים שהוצגו פועלים על סיבי Single Mode וסיבי Multi Mode.
השימוש בטרנסיברים אלו מאפשר ללקוחות לעמוד במחויבותם להורדת פליטת גזי החממה, על ידי צריכת אנרגיה נמוכה הנעה בסביבות 30W, ובמקביל לחסוך בעלויות בניית ותחזוקת שרתים.
דוברים שונים הדגישו את החזון ואת הפוטנציאל הטרנספורמטיבי של AI בתעשיות השונות, וכן את תפקידה בעיצוב העתיד של רשתות התקשורת ואבטחת סייבר. מומחים שונים מקרב סיסקו והחברות השותפות הציגו מתווה אסטרטגי לניצול AI כדי להניע חדשנות, לשפר את חוויות המשתמש ולהאיץ יוזמות של טרנספורמציה דיגיטלית.
לסיכום, ה- Cisco Live 2024 בלאס וגאס היווה עדות לדינמיות ולחדשנות שמניעים את תעשיית ה-IT קדימה. מהתקדמות טרנספורמטיבית ברשתות ועד לאמצעי אבטחת סייבר חזקים והתפתחות כלי שיתוף פעולה, מהתקדמות מונעת בינה מלאכותית ברשתות ואבטחת סייבר ועד לפוטנציאל הטרנספורמטיבי של קירור טבילה ביעילות מרכזי הנתונים והצגת מפת דרכים לקראת צמיחה בת קיימא וחוסן טכנולוגי. בעוד ארגונים מנווטים את המורכבות של הטרנספורמציה הדיגיטלית, ניתן היה בכנס לזהות פתרונות בעלי חזון המעצימים עסקים לשגשג בעולם יותר ויותר מחובר.
סיימתי את הסיור המקצועי בהשתתפות במירוץ הספרטן באנדורה, אחד מהמירוצים הקשוחים בעולם, הכולל, טיפוס על הרים בשבילי סינגל, מעבר 25 מכשולים וריצה, הכל במסגרת הקמפיין השנתי של קבוצת טאפ מאדר למען גדולים מהחיים. השנה גייסנו 2.3 מיליון ₪ תרומות לטובת הקמת "גני החלומות" לטיפול בילדים חולי סרטן.
הכותב הינו מנכ"ל חברת הייעוץ והתכנון טריפל טי, יועץ טכנולוגי, מומחה באינטגרציות ITC מורכבות.
תמונה ראשית – קרדיט עופר עוז