המחשבון מחשב את פליטת הפחמן הדו חמצני על פי דגם המקרן והרגלי השימוש שלכם

חלק גדול מחברות הטכנולוגיה מתגאות בדאגה שלהן לסביבה, אבל כשאפילו גוגל לא מצליחה לעמוד ביעדים שהציבה לעצמה, נשאלת השאלה מה אנחנו כאנשים פשוטים או חברות קטנות ובינוניות יכולים לעשות.

אם במקרה אתם עושים שימוש במקרנים של אפסון, כעת יש לכם את היכולת לדעת כמה פחמן דו חמצני המקרן שלהם פולט לסביבה לאורך כל מחזור החיים שלו באמצעות מחשבון מיוחד: החל מייצור האריזה והחומרים שבתוכה, דרך ייצור המקרן עצמו ועד השינוע והשימוש היום יומי.

הקאץ? מדובר כאמור רק במקרנים של אפסון. מלבד זאת תצטרכו להעריך לא רק כמה שעות אתם משתמשים במקרן במהלך היום, אלא כמה פעמים אתם מכבים או מדליקים אותו ואפילו כמה שנים אתם מעריכים שתשתמשו בו. 

דבר נוסף- לפני שמבצעים את החישוב, יש לבחור את המדינה בה אתם נמצאים בשל עלויות השינוע, מקום הייצור ופרמטרים נוספים שמשתנים ממדינה למדינה. למרבה הצער, ישראל לא נמצאת שם.

אפסון והתחממות גלובאלית

אפסון עצמה מתחייבת לעמוד ביעדים שהציבו מדינות העולם לגבי ההתחממות הגלובאלית: לשמור על יעד של עליה מקסימלית בטמפרטורה של 1.5 מעלות עד 2030 (אם כי לא נראה שמדינות העולם יצליחו לעמוד בכך) ולהפסיק לחלוטין את השימוש במשאבים תת קרקעים מתכלים עד 2050.

למרות שמדובר בנתונים מעניינים ובהחלט אפשר לצמצם את פליטת החומרים המזהמים על ידי שימוש חכם יותר במקרן, ברור למדי שמדובר בסוג של פרסומת שמנסה לשכנע אותנו שהמקרנים של אפסון פחות מזיקים לסביבה.

אפשר גם עם מדפסות

בניגוד למחשבון המקרנים שכרגע מוגבל לאלו של אפסון, יש לחברה גם מחשבון מדפסות. המחשבון הזה קצת יותר שימושי מכיוון שהוא מאפשר לכם לבחור גם מדפסות של חברות אחרות.

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG