"לצורך מימוש היעדים שהגדיר, חוקרי המכון הישראלי לדמוקרטיה שוקדים על מחקרים המניחים תשתית רעיונית ומעשית לדמוקרטיה הישראלית". (מתוך אתר המכון)
המכון הישראלי לדמוקרטיה הניח את התשתיות הנחוצות להבטחה שלו- "לקדם בישראל שיח ציבורי מבוסס ידע בנושאים שעל סדר היום הלאומי, ליזום רפורמות מבניות, פוליטיות וכלכליות ולשמש גוף מייעץ למקבלי ההחלטות ולציבור הרחב". ואת זה משיגים באמצעות מחקר המתבצע במפגשי שולחן עגול ושיח פורה כאשר כל המפגשים מצולמים ומשודרים בשידור חי לכל הפלטפורמות והרשתות החברתיות כאשר במקביל הם מוקלטים ונשמרים במאגר VOD.
ויש חלקים נוספים לאתגר- הרצון לשמור על צורת הישיבה כאשר כל משתתפי הפורום נראים ונשמעים באיכות הגבוהה ביותר אבל בעיקר באופן ברור וטבעי על מנת להשיג את ההשתתפות הגבוהה ביותר מצד הפנל ואת צריכת התוכן מהצד השני, של הצופים שמרגישים חלק מהדיון.
דורית שובל, ראש תחום מינהל, המכון הישראלי לדמוקרטיה: "זה היה פרויקט מאוד מאתגר בשבילנו. לצאת מהקופסא, לחשוב קצת אחרת". חברת IVS-TEC נבחרה למשימה ולאחר ניתוח וייעוץ אופיין פתרון שהשיג 130 אחוז מהיעד. יניב לוי, מנכ"ל משותף בחברת IVS-TEC: "הקווים המנחים בבחירת ציוד הצילום היו הצורך בדחיסה מובנית מסוג NDI/SRT/RTMP, תנועה שקטה, איכות תמונה ואודיו, מהירות פוקוס ופרמטרים ייחודיים נוספים עבור האתגר של המכון הישראלי לדמוקרטיה כגון כניסות אודיו מובנות".
6 מצלמות מסוג CR-N300 תוצרת חברת CANON. לוי: "דגם המתאפיין בין היתר בהשגת פוקוס באיכות הגבוהה ביותר ובמהירות רבה.
2 מצלמות CR-N500 המאפשרות זווית צילום רחבה וזום X20. לוי: "מדובר על מצלמה בעלת חיישן בגודל של אינץ המאפשר לשמור על איכות הצבעים בתנאים שונים כמו במקביל למסך לד".
לוי: "את השליטה והבקרה מבצעים המשתתפים או המפעילים באמצעות פנל השליטה של CANON כאשר עבור אתגר שמירה על זוויות צילום מרובות לצד תנועה ושליטה מהירים על הזום והפוקוס בחרנו את דגם ה-RC-IP100. בחירה שהוכיחה את עצמה כמדויקת ביותר".
שומעים מעולה !
איציק דוברובסקי, מנהל פרויקטים בחברת IVS-TEC: "החלל המרכזי מכיל שישה אזורי אודיו ונדרש היה להשמיע לכל אזור את האודיו הרלוונטי אליו. בחלל זה מקיימים שיחות זום רבות משתתפים ונעשה שימוש רחב וגמיש במיקרופונים רבים. בנוסף המבנה הייחודי של שולחנות הישיבה לצד הצורך במתן היכולת לכל משתתף לדבר ולהרצות, דרשה מאיתנו לספק מערכות מיקרופון דובר שולחני במקביל למיקרופון המשתתפים במעגל הרחוק יותר.
"הפתרון כלל מערכת ניהול מיקרופונים, רמקולים ומערכת הגברה של BIAMP והוא מורכב מ 4 יחידות DSP מדגם TesiraFORTÉ DAN VT , כל יחידה בעלת 12 כניסות ו 8 יציאות אנלוגיות, כמו כן ממשק DANTE המשמש קישור בין היחידות ומעברי אודיו למחשבי השידור. מערך המגברים של האולם מתוצרת CRESTRON ומערך הרמקולים הינו של חברת JBL ושל חברת AUDAC".
למתקדמים- ניתוב שידור והקלטה
דוברובסקי: "מערכת ניתוב ערוצי וידאו ושידור חי של חברת VMIX מאפשרת שליטה בכל מערכת הניתוב בין המצלמות, הוספת גרפיקה של שמות הדוברים, שידור לכל הפלטפורמות והרשתות החברתיות, הקלטה של השידור עבור מערכת VOD".
הכל בקונטרול
דוברובסקי: "מערכות הבקרה תוכננו כך שיהיה ניתן להפעיל את המערכות בכמה מצבים, למשל מצב משתמש מזדמן או מנהל הישיבה. עבור התרחישים הללו הצבנו מסך מגע של חברת CREATRON בגודל 10", המאפשר תפעול מתקדם וסופר ידידותי".
לוי: "הפתרון למכון הישראלי לדמוקרטיה דרש פיצוח עבור מימושים מקצועיים ביוצר מצד אחד ואחרים עבור משתתפים שאינם טכנולוגיים בהכרח מהצד השני. IVS-TEC סיפקה פתרון מלא המאפשר לקיים שיחות זום מצולמות, להקליט ישיבות, לשלוט על התאורה, על מיזוג האוויר ועוד בקלות רבה כאשר במקביל הוקם חדר בקרה צמוד המאפשר לעשות שימוש מתקדם באותו חלל בדיוק הדורש הפקת שידורים מורכבת ויכולות בימוי ברמות הגבוהות ביותר".
שובל: "המטרה של החלל הזה היא להנגיש את הדמוקרטיה לכל חלקי הציבור, ואני מקווה שמהחדר הזה זה ייצא גם החוצה, לציבור הרחב; האפשרות הזו לשבת סביב שולחן אחד, לחלוק כשווים בין שווים".