LG Electronics (LG) מקדמת את עסקי פתרונות המפעל החכם שלה על ידי שילוב בינה מלאכותית (AI) ושינוי דיגיטלי (DX) עם היסטוריה של 66 שנות מומחיות בעולמות הייצור.
מכון המחקר להנדסת ייצור (PRI), אשר התמקד בשיפור התחרותיות בייצור במסגרת החברות בקבוצת LG, מרחיב השנה את שירותיו ומציע את היכולות והמומחיות שלו גם ללקוחות חיצוניים. השירותים המוצעים כוללים ייעוץ בייצור, פיתוח ציוד ומערכות תפעול, והדרכה לאנשי טכנולוגיה.
כבר בשנת העבודה הראשונה שלו במתכונת החדשה, רשם המכון שורת אבני דרך משמעותיות. PRI צופה להציג השנה הזמנות לפתרונות מפעל חכמים בשווי של כ-200 מיליארד וון דרום קוריאני (כ- 1.44 מיליארד דולר) מלקוחות חיצוניים.
הלקוחות העיקריים כוללים יצרני סוללות, יצרני חלקי רכב וחברות לוגיסטיקה. LG מתכננת להתרחב באופן אגרסיבי את הפעילות לתעשיות הנהנות מביקוש גדל במהירות, כגון מוליכים למחצה, תרופות, ביוטכנולוגיה, ומזון ומשקאות. החברה שואפת לפתח את עסקי פתרונות המפעל החכם להיקף של טריליון KRW עד 2030, לא כולל הכנסות מפעילות פנימית, בתוך קבוצת LG.
לפי חברת מחקרי השוק Precedence Research, שוק המפעלים החכמים העולמי צפוי לצמוח מ-155.61 מיליארד דולר השנה ל-268.46 מיליארד דולר עד 2030.
770 טרא-בייט של נתוני ייצור ויותר מ-1,000 פטנטים
LG צברה כמויות אדירות של נתוני ייצור וידע במהלך 66 שנות תכנון, בנייה ותפעול של המפעלים. בעשור האחרון בלבד, אספה החברה 770 טרה-בייט (TB) של נתוני ייצור והפקה, שווה ערך לאחסון של כ-197,000 סרטים בהפרדה גבוהה (בהנחה שכל סרט הוא 4GB). היתרון התחרותי של LG טמון גם בטכנולוגיות הליבה שלה החיוניות, לבניית מפעל חכם: עד עתה, הגיש PRI למעלה מ-1,000 פטנטים הקשורים לפתרונות המפעל החכם. LG שואפת ליצור בידול לפתרונות המפעל החכם שלה על ידי שילוב נתוני הייצור והמומחיות הנרחבים שלה עם AI ו-DX, תוך מינוף טכנולוגיות ייצור ברמה עולמית. פתרונות אלה כוללים עיצוב מערכות ייצור, ניטור ותפעול באמצעות טכנולוגיית "תאום דיגיטלי", Digital Twin; ביג דאטה וניהול מבוסס בינה מלאכותית של איכות, בטיחות תעשייתית וציוד; ואספקת רובוטים תעשייתיים שונים.
יעילות הייצור משפיעה ישירות על הרווחיות העסקית
פתרונות מפעל חכם מתמקדים במזעור ובמניעה של כל עיכוב או שגיאה בייצור – עד לרמת העיכובים הקצרים ביותר או השגיאות הדקות ביותר בתהליכים. כיוון שהיעילות בייצור משפיעה ישירות על הרווחיות הכוללת של העסק, שיפור זה חיוני. לדוגמה, בקו ייצור המקררים של LG בצ'אנגוון, מיוצר מקרר מדי 13 שניות. עיכוב של 10 דקות בקו הייצור יביא למחסור בייצור של 50 מקררים. בהנחה שמחירו של מקרר אחד הוא 2 מיליון KRW, עיכוב של 10 דקות מתורגם להפסד של 100 מיליון KRW.
ההשפעה משמעותית אף יותר במוצרים המיוצרים בתהליכי מהירים עוד יותר. לכן, פתרונות הממזערים עיכובים בתהליכים – מאספקה חלקה של מספר רכיבים ועד להרכבה, אריזה ובדיקה – הם חיוניים.
פתרונות מקיפים לכל שלבי העבודה ותהליך הייצור
LG מתייחסת לעסקי המפעל החכם שלה לא רק כפתרונות נקודתיים לתחומים ספציפיים – אלא כפתרונות מקיפים המכסים את כל התהליך עבור הלקוחות שלה: מתכנון המפעל דרך הבנייה ועד לתפעול. החברה מאבחנת מפעלים קיימים בהתחשב בסביבת הלקוח ובמאפייני התעשייה בה הוא פועל, ומזהה תחומים לשיפור, תוך הצגת מפת דרכים צעד אחר צעד, מנקודות מבט של אוטומציה, מידע וידע. הכל כדי למקסם את אפקטיביות ההשקעה.
פתרון תאומים דיגיטליים לכל שרשרת הערך
פתרונות תכנון ותפעול מערכת הייצור ממנפים סימולציות בזמן אמת באמצעות טכנולוגיית Digital Twin. לפני בניית המפעל, נבנה העתק וירטואלי זהה למפעל האמיתי, המאפשר ללקוחות לצפות בתמונה מקדימה של הייצור והזרימה הלוגיסטית, באופן המאפשר יעילות מיטבית בתכנון המפעל.
בשלב התפעולי, מסייע ניתוח נתונים בזמן אמת באיתור מראש של צווארי בקבוק, פגמים ותקלות בפס הייצור, ותורם לשיפור התפוקה.
רובוטים ניידים אוטונומיים ורובוטים שיתופיים
הרובוטים התעשייתיים של LG לאוטומציה במפעל מציעים שורת יתרונות משמעותיים. הרובוט הנייד האוטונומי (AMR) מצויד במצלמות, רדאר וחיישני LiDAR כדי לזהות את סביבתו ולספק חלקים וחומרים. הוא מנווט ביעילות, נמנע מהיתקלות בעובדים ובמכשולים באמצעות יכולת נהיגה אוטונומית.
רובוט העבודה הנייד (MM), משלב זרוע רובוטית מרובת מפרקים עם AMR, ומסוגל לבצע אוטומציה של מגוון משימות. הרובוט מיועד למגוון פעולות דוגמת הרכבה, בדיקת ליקויים והובלת חלקים וחומרים. הוא מסוגל גם להחליף את הסוללות של רובוט AMR הפועל בסביבתו כשהן מתרוקנות.
פתרונות AI גנרטיביים לאבחון אנומליות בתהליכי ייצור
פתרונות המוצעים על ידי LG לסיוע בניהול ייצור והבטחת תפעול חלק של הציוד משלבים חיישנים המותקנים ברחבי המפעל ומזהים אותות חריגים כגון רעידות ורעש הנגרמים כתוצאה מהזדקנות הציוד או חוסר בחומר סיכה. הנתונים האלה מוצלבים עם Big Data, כדי להבין את הסיבות לסטיה מהנורמה ולהמליץ על פעולות מתקנות.
AI גנרטיבי המבוסס על מודלים גדולים של שפה מאפשר הפעלה קלה באמצעות ממשק שפה. כך, למשל, חיווי בנוסח "רעידות חריגות בציוד A בשעה 14:00", מתעד את האות החריג בשרת. פקודה כמו "הצג רעידות חריגות אחרונות ופעולות מתקנות" מספקת רשימה של סוגי פגמים ופעולות תיקון אפשריות לפי סדר הסבירות.
בנוסף, LG פיתחה מערכת זיהוי בזמן אמת המופעלת על ידי מערכת ראיה מלאכותית וכלי ניתוח Vision AI. מערכת זו לומדת את תנאי הפעולה הרגילים של המפעל ומזהה חריגות כגון תנודות טמפרטורה ופגמים. היא משפרת את ניהול הבטיחות במפעל על ידי זיהוי בזמן אמת של עובדים שאינם חובשים כראוי קסדות בטיחות או אפודי מגן.
פיתוח מודל עסקי עתידי על בסיס המומחיות של מפעלי דוגמא
המפעלים האוטונומיים החכמים של LG בצ'אנגוון, דרום קוריאה וטנסי, ארה"ב, הוכרו על ידי הפורום הכלכלי העולמי כמפעלי דוגמא (מפעל מגדלור במינוח המקצועי). בעקבות הטמעת פתרונות מפעל חכמים, הפרודוקטיביות במפעל צ'אנגוון עלתה ב-17 אחוזים, יעילות השימוש באנרגיה השתפרה ב-30 אחוז, ועלויות פגמים בייצור הופחתו ב-70 אחוז. מתקני ייצור של LG עצמה, בלמעלה מ-60 מיקומים ב-40 אזורים ברחבי העולם מיישמים פתרונות מ-PRI.
מינוף המומחיות בתחום המפעלים החכמים במסגרת מיזמים חדשים מציג הזדמנות נרחבת למסחור נכסים בלתי מוחשיים: קניין רוחני ונכסי ידע של LG. החברה פועלת עתה להרחבת תיק העסקים שלה, שהתמקד באופן מסורתי בייצור חומרה, על ידי שילוב מוצרי תוכנה, ומבנה פעילות מוכוון לעתיד. גישה זו צפויה לתרום באופן משמעותי לצמיחה מהירה של מגזר ה-B2B של LG, אחד משלושת מניעי הצמיחה העיקריים בחזון העתיד של LG לשנת 2030.
לדברי ג'ונג דיה-הווה, העומד בראש LG PRI "אנחנו פועלים להציע מגוון פתרונות מפעל חכמים אופטימליים בכל שלב – מתכנון ועיצוב ועד בנייה ותפעול. בכוונתנו להפוך לשותף האידיאלי, התומך בלקוחות לאורך כל מסע הייצור שלהם".