קרדיט - LMT

מערכות רובוטיות חכמות של LMT יסייעו לדיאטניות במרכז הרפואי קפלן לשמור על משטר המזון של החולים 

פרויקט ראשוני מסוגו בישראל להזנת חולים יצא השבוע לדרך במרכז הרפואי קפלן. במסגרת המיזם, בהובלת יחידת התזונה והדיאטה ובשיתוף מרכז החדשנות של בית החולים, הציבה חברת הטכנולוגיה LMT במחלקה פנימית א', מערכת רובוטית מקוררת לאספקת מזון רפואי (פורמולות הזנה) לחולים, המשמשת ככלי עזר עבור האחיות והדיאטניות במחלקה. 

המערכת החכמה, שהותקנה על ידי חטיבת Medi-Safe של LMT, מיועדת לניהול תרופות ומוצרים רפואיים מתכלים ותשמש במחלקה לטובת ניהול מלאי המזון הרפואי. המערכת יודעת לנהל אוטומטית את המלאי, היא מתריעה לצוות מראש על מוצרים עם מלאי נמוך, על תוקף קצר מועד של מוצרים וחריגה בטמפרטורה.

המכונה, שמזכירה במראה מקרר עם חזית שקופה, כוללת מסך מגע גדול של ״22 על גביו נבחר סל המוצרים המבוקש. לאחר אישור המשתמש, המערכת בודקת את נתוני המזון הרפואי בהצלבה עם פרטי החולה ושולפת את המוצרים שנבחרו. המכונה מסוגלת לנהל עד 540 מוצרים שונים בטמפרטורות משתנות ועומדת בדרישות הבטיחות, ובתקנים המחמירים של האיחוד האירופאי. 

לדברי מנהל החדשנות של בי"ח קפלן, ד"ר אילן לוי, המערכת מהווה צעד משמעותי קדימה באינטגרציה של מערכות חכמות בבית החולים ש״ישפרו את המערך התפעולי בבית החולים, ישפרו את הטיפול בחולים, ויורידו עומסים מהצוותים".

"הייחוד במערכת הוא בעובדה שהיא מספקת התאמה אישית מדויקת של פורמולות, נותנת לצוות אופציה למעקב בזמן אמת אחר צריכת מזון והערכת מצב תזונתי של כל חולה ובכך תורמת משמעותית לתהליך ההחלמה ולקיצור משך האשפוז, אומרת  ד"ר הילה זהרוני, מנהלת המחלקה לתזונה בבית החולים.  

״עד היום הצוות הרפואי בפנימית א׳ היה אחראי על ניהול מלאי יומי של המזון הרפואי, ספירת מלאי ברמת מוצר, ווידוא תוקף ואספקה לחולים, כל זאת ברמת כל מחלקה״, אומר אורי קצ׳ר, סמנכ״ל ושותף ב-LMT, המספקת פתרונות וכלים טכנולוגיים חדשניים להנגשת שירותים ללקוחות, תוך בקרה, ניהול ומסירה של מזון רפואי ותרופות. ״כעת, המכונה החדשה שלנו מפנה לדיאטנית זמן יקר  לטובת טיפול במאושפזים, זאת בנוסף למניעת חוסרים במלאי המחלקה והיעדר תקלות תוקף״. לדבריו של קצ׳ר, זהו שלב ראשון במיזם והרעיון הוא להתרחב למחלקות נוספות בבית החולים וגם לבתי חולים נוספים בישראל.

קרדיט - LMT

אירוע חנוכת המיזם (משמאל לימין): 
סיגל פרישמן – דיאטנית ראשית בתי חולים כללית
טריף באדר – מנכ"ל המרכז הרפואי קפלן והרצפלד
פרופ' חנה לייבה – מנהלת מחקר חדשנות ואקדמיה קפלן והרצפלד
ד"ר חפציבה גרין – מנהלת מחלקה פנימית א' קפלן
ד"ר הילה זהרוני – דיאטנית ראשית קפלן
דניאל פרוזניק – דיאטנית בקפלן
ד"ר אילן לוי – מנהל חדשנות קפלן והרצפלד

Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG