קבוצת האקטיביסטים אנונימוס ביחד עם עוד קבוצות פרו-פלסטיניות עורכות מדי שנה את מבצע OpIsrael שבמסגרתו מתבצעות התקפות סייבר כנגד ארגונים ישראליים. המבצע, שמתחיל ב-7 באפריל, נועד לפגוע בנכסים ישראליים ולהביע עמדה פוליטית ביחס לסכסוך הישראלי-פלסטיני.
לדברי ניר יהושע, סמנכ"ל מחקר בחברת הסייברCyFox שמתמחה באספקת פתרונות אבטחת מידע מבוססי בינה מלאכותית, השנה צפויה פעילות OpIsrael לצבור תאוצה, לאור המתיחות הנוכחית בין ישראל לחמאס. צפויות התקפות רבות ומתוחכמות יותר, אשר עלולות להשבית פעילויות של ארגונים ישראלים ולגרום לנזק משמעותי.
התוקפים משתמשים בעיקר בשיטות הפעולה הבאות –
- מניעת שירות מבוזרת (DDoS) – ניסיון זדוני לשבש תעבורה רגילה של שרת, שירות או רשת על-ידי הצפת היעד או התשתית הסובבת שלו עם מבול של תעבורת אינטרנט. הדבר גורם להשבתה זמנית של אתרי אינטרנט או שירותים מקוונים של ארגונים, מה שהופך אותם לבלתי נגישים למשתמשים המיועדים להם.
- Defacement – תקיפה של אתר אינטרנט שמטרתה בדרך כלל היא החלפת דף הבית של האתר בחומרים אנטי ישראליים.
- פגיעה או השתלטות על חשבונות סושיאל – התוקפים משתלטים על חשבונות מדיה חברתית כדי להפיץ את המסרים שלהם ברחבי האינטרנט לצורך פעולות הנדסה חברתית.
על מנת להתגונן מפני איומים אלו, יש להימנע מלפתוח אימיילים חשודים, יש לבצע שימוש בסיסמאות חזקות ועדכון תוכנות ומערכות אבטחה. בנוסף, מומלץ להטמיע פתרונות אבטחה מתקדמים, כגון EDR, IDS/IPS, WAF ואימות דו-שלבי.
בנוסף, חשוב לדעת כי שיתוף פעולה בין גורמים ממשלתיים, עסקיים ופרטיים חיוני לביצוע הגנה מפני איומי סייבר. עבודה משותפת תאפשר העברת מידע, פיתוח טכנולוגיות חדשות להתמודדות עם איומים ויצירת חזית אחידה כנגד התקפות סייבר.