המסכים מבוססים על מערכת ההפעלה אנדרואיד והשליטה מתאפשרת הודות לגישה מלאה ברמת החומרה אל קושחה ברמה נמוכה ללא שימוש בחומרה נוספת.
בדרך כלל כאשר אנחנו חושבים על שילוט דיגיטלי, אנחנו חושבים על מערכת מורכבת יחסית שבה הפאנל החיצוני ("השלט") הוא רק רכיב אחד מתוך מערכת הכוללת לפחות עוד יחידת בקרה אחת מרכזית. לפיכך, מבחינות רבות, פאנל המבוסס על אנדרואיד בלבד ונשלט באמצעות ממשק אינטרנטי פשוט הוא בהחלט בגדר חידוש מבורך. הפאנלים בהם מדובר הן מסדרת SOC P של Vestel Visual Solutions (המיוצגת בישראל על ידי "יניר מערכות").
הפאנלים מבוססים כאמור על אנדרואיד, כאשר את מערכת השליטה והבקרה מספקת SignStix. היכולת לשלוט בכל תכונות הפאנל באופן מלא ולא רק בהזרמת מדיה דרך הממשק האינטרנטי (SignStix Director) מתאפשרת הודות לגישה ברמת הקושחה הבסיסית ביותר (Low-level Firmware) שניתנה ל-SignStix במהלך הפיתוח.
המשמעות היא לא רק הפעלה פשוטה מאוד הדורשת בסך הכול יצירה של חשבון SignStix, אלא גם הוספת תכונות ושיפורים עתידיים מבלי לפגוע ביכולות הקיימות.
מבחינת מפרט, הפאנלים תומכים ברזולוציה של UHD (4K) עם ריבוי של נקודות מגע (20 ליתר דיוק) והפונקציות העיקריות (הזרמת תוכן ותצוגה) יושבות על גבי שבב מרכזי כפול (SOC – System on Chip), מה שמאפשר פעולה חלקה ללא גמגומים.
הפאנלים כוללים גם מספר אינטגרציות מובנות עם מערכות לניהול נקודות מכירה (POS) ומלאי ואף עם רשתות חברתיות ואפליקציות נפוצות כגון Spotify ו-Twitter.
בסופו של יום, לא נראה שמגמת המעבר לפתרונות שליטה ובקרה מבוססי ענן (באופן חלקי או מלא) עומדת להיעצר בקרוב: חברות רבות כבר מבינות שעליהן לספק פתרונות שכאלו בנוסף לפתרונות ייעודים אם הן רוצות להישאר רלוונטיות בעולם העבודה ההיברידי של היום. זהו עולם שבו המשרד המרוחק הופך להיות הרחבה של מקום העבודה המרכזי.