אתחיל דווקא מסוף המסע, השלב בו הייתה לי הזכות להשתתף במירוץ הספרטן עם קבוצת טאפ מאדר האנדורה לאחר גיוס 2.3 מיליון שקלים למטרה נעלה, אבל המסע עבר דרך שני כנסים טכנולוגיים שבהחלט הצדיקו את המרחק הרב מישראל; הראשון היה כנס AI בניו יורק והשני- Cisco live בלאס וגאס. חוויה כפולה שסיפקה הבנה שלמה יותר אודות ההתקדמות הטכנולוגית העצומה, הכיוונים והמגמות העתידיות והדבר הוודאי היחיד: עם הטוב ועם הפחות, ה-AI כאן כדי להישאר והרבה יותר.
“The Age of AI, Mother of All Cycles”
"עידן הבינה המלאכותית, אם כל המחזורים" הוא מוטיב שחזר על עצמו מספר פעמים בכנס ה- AI בניו יורק. הטענה היא שההגדרה של מחזור המוליכים למחצה הנוכחי הוא שילוב נדיר של כוחות שוק, הכוללים בינה מלאכותית ובינה מלאכותית ב- Edge device. אנו רואים את המחזור הנוכחי מונע על ידי צמיחה אקספוננציאלית בעוצמת הבינה המלאכותית וב-TCO/יעילות המניע את הביקוש מעבר לכל מחזור שסקטור הטכנולוגיה היה עד לו אי פעם, בו הביקוש יעלה משמעותית על ההיצע וידגים את חוסר היכולת של "חוק מור" לעמוד בעוצמה זו.
כנס "עידן הבינה המלאכותית", הפגיש אנשי חזון וחדשנות, מקצוענים ומובילי דיעה בחזית תחום הבינה המלאכותית, והאיר את הפוטנציאל הטרנספורמטיבי של הטכנולוגיה בין תעשיות, ואת ההשלכות העמוקות של עידן זה על עתיד הטכנולוגיה כולו.
הדוברים תיארו, בין היתר, את ההשפעה הטרנספורמטיבית של בינה מלאכותית על תעשיות גלובליות ועל החברה בכללותה. הדיונים עסקו החל מהשיח על פוטנציאל הבינה המלאכותית בהתמודדות עם אתגרים חברתיים גדולים ועד לציווי האתי של פרישת בינה מלאכותית אחראית.
שלוש תובנות/מחשבות לדרך:
הצהרת כוונות של אבולוציה שלמה – בכנס ניתן דגש רב לתפקיד המרכזי של טכנולוגיית ה- AI בהנעת הטרנספורמציה הדיגיטלית במגזרים מגוונים והוצגו סיפורי הצלחה שחוללו מהפיכה בתחומי הבריאות, הפיננסים, הייצור ועוד. ה- Keynotes ציינו מקרים שבהם חידושים מונעי בינה מלאכותית הביאו לשיפור ביעילות התפעול או תהליכי קבלת החלטות וחיברו אותם למידת השפעת ה AI על יצירת הזדמנויות עסקיות חדשות.
עתיד משותף – מסוכן או מאוזן? נושא מעניין וחשוב אשר קיבל דגש בכנס הוא התפתחות שיתוף הפעולה בין האדם למכונה. הגדלת היכולות האנושיות של ה- AI הומחשה באמצעות התקדמות בעיבוד שפה טבעית, ראייה ממוחשבת ורובוטיקה והדיונים התרכזו במינוף ה-AI במטרה להעצים אנשים, להגביר את היצירתיות וכתוצאה מכך- להגדיר מחדש את הדינמיקה בעידן העבודה הפוסט מודרני.
אחריות – הכלים לריסון ה"מפלצת" – שיקולים אתיים והיבטים של שימוש AI במסגרות שונות של גופי ממשל הופיעו כמוקדים קריטיים בתוך ההתקדמות המטאורית של טכנולוגיית הבינה המלאכותית. מפגשי הכנס עסקו בהשלכות האתיות של פרישת הטכנולוגיה, כולל כמובן את ממדי החשש השונים כגון פגיעה בפרטיות, הפחתת הטיה והבטחת שקיפות בקבלת החלטות המונעת על ידי בינה מלאכותית ועוד. הדוברים הדגישו את החשיבות של פיתוח בינה מלאכותית 'אחראית' כדי לטפח אמון, קבלה והטמעה מאוזנת ובטוחה.
לסיכום – בעוד בינה מלאכותית ממשיכה להגדיר מחדש תעשיות, נורמות חברתיות ולמעשה כל מה שמקיף אותנו, בעלי עניין במגזרים שונים מוכנים לאמץ את הכוח הטרנספורמטיבי של ה- AI ולעצב עתיד שבו מערכות חכמות מעצימות את היכולות האנושיות ומניעות התקדמות בת קיימא. הכנס סיפק הצצה מעמיקה לטכנולוגיות חדשניות מונעות AI בתחומי הרובוטיקה, מערכות אוטונומיות, ניתוח חיזוי ופתרונות בריאות מותאמים אישית ועוד ולמעשה המחיש את הרוחב והעומק של פוטנציאל הטרנספורמציה הנובע מה- AI.
על כנס ה Cisco Live שהתקיים בלאס וגאס, אליו חציתי את היבשת כל הדרך למערב, אשתף בשבוע הבא.
הכותב הינו מנכ"ל חברת הייעוץ והתכנון טריפל טי, יועץ טכנולוגי, מומחה באינטגרציות ITC מורכבות.