אם לפני עשר שנים אביזרים בעלי חיבור USB כדוגמת מצלמה, מיקרופון או רמקול היו נחלת המשתמש האישי כגון מנכלי"ם לשיחות סקייפ, הרי שהיום הם הופכים למקובלים יותר מאי פעם בחדרי הישיבות, ולא רק בחברות סטארט-אפ. למרות התדמית הזולה שנוצרה להם, פתרונות בחיבור USB מספקים היום מענה גמיש הדורש מינימום התעסקות מצד המשתמש. גם היצרניות מבינות את זה

אביעד כהן מחברת קומיט המספקת פתרונות ייעוץ למולטימדיה וקונפרנסינג, ריכז עבור קוראי AvMaster שבע סיבות לשימוש משלים של פתרונות ה USB בארגון

פשטות תפעול ותחזוקה

כמו כל עכבר או מקלדת, גם מצלמות, מיקרופונים ורמקולים בעלי חיבור USB ניתנים להחלפה במידה וישנה תקלה, אין צורך בטכנאי. מה שהופך אותם למועמד מוביל במחלקות IT.

איכות תמונה

איכויות התמונה מגיעות ל-4K ועובדות חכם יותר. אם עד כה המיקוד היה ביכולת ה-ZOOM האופטי של העדשה, הצילום ב-4K במקור מאפשר למצלמה ללכוד הרבה מידע ולבצע ZOOM דיגיטלי איכותי מבלי שהעין תבחין בכך. כאשר מדובר בפתרון מבוסס חיבור USB על ידי יצרנים מובילים כדוגמת Logitech, Aver, Harman ועוד – הרווח של המשתמש הסופי גדול מאוד. 

Ascendo מבית הרמן

אולר שוויצרי

מוצרי All In One כדוגמת ה CS700 של Yamaha, ה Meetup של לוג'יטק, או ה Ascendo של הרמן, כוללים מצלמה, רמקול ומיקרופונים מובנים אשר מכסים בצורה איכותית את מרבית חדרי ה'האדל' בארגון. לאחרונה נראו גם הרחבות לפתרונות אלו; מיקרופונים נוספים לכיסוי חדרים גדולים יותר, מעבדי שמע חזקים יותר במידת הצורך ועוד – מה שהופך אותם לפתרון מלא כמעט לכל חדר בארגון.

רוחב זווית הצילום

כיסוי חדרים בהם השולחן קרוב למצלמה חייב בעבר מצלמות PTZ אשר ניתן היה לכוונן לעבר הדובר. כיום מצלמות בחיבור USB אשר תוכננו עבור אותם חדרי ישיבות, בעלות Wide Angle –מפתח רחב (מעל 90 מעלות) ובמיקום מתחת למסך במרחק של כמטר עד מטר וחצי מהמשתמש הקרוב ביותר, הן יכולות לקלוט את כל יושבי החדר בצורה מלאה. מצלמות אלו משולבות כיום בפתרונות All In One להם כמובן – חיבור USB. 

הפתרון של AVER

ממשקים גמישים

שיחות ועידה, עם או בלי ווידאו, מחייבות מיקרופונים. בעבר האתגר הגדול היה לאתר ממיר מחיבור מיקרופון אנלוגי ל-USB כאשר היינו רוצים להשתמש במחשב לצורך הוועידות. כיום לא רק שישנו היצע עצום של מיקרופונים בחיבור USB, גם כמות הפתרונות ענקית; החל ממיקרופונים אלחוטיים עם מתאם USB כדוגמת Sennheiser ועד למיקרופונים בעלי טכנולוגית מעקב דובר – Beamforming. נתון נוסף שהשתנה לטובה הוא מחיר הטכנולוגיה וזמינותה וכמובן היבט התחזוקה הפשוטה בהחלפת ציוד פגום או שדרוגו.

No-Limits

התאמה לכל פלטפורמת ועידות; כאשר המחשב הנייד בחדר משמש גם בתור מערכת הועידות, הגמישות הנחוצה למשתמש נענית באמצעות חיבור USB, המהווה ממשק חיבור סטנדרטי לכל דבר. יצרנים כדוגמת Polycom, Logitech, Aver, Phoenix ועוד מאפשרים חווית ועידה טובה מבחינת שמע ווידאו, ללא קשר לממשק הועידות אליו התחברו.

ה Meetup של לוג'יטק

עכשיו מעונן

יצרני פתרונות ענן ובינם Zoom, GoToMeeting, WebEx, Videxio ועוד – יצרו שיתופי פעולה עם יצרנים מובילים כדוגמת Logitech, Polycom, Aver , שמטרתם היא ליצור חווית שיחה טובה יותר – בין אם כיוון מצלמה מתוך מחשב המשתמש, שליטה בעוצמת השמע/מיקרופון ואפילו שליטה במצלמה. משמעות הדבר היא מתן כלי ניהול ושליטה פשוטים בוועידה עבור המשתמש, העובד עם המחשב הנייד שלו אליו הוא רגיל.

לסיכום, אני מאמין כי רשימה זו של תועלות בשימוש באביזרים היקפיים מבוססי USB בחדרי ישיבות, הינה חלק מהמגמה אשר תימשך בעוצמה גם ב 2019. לפתרונות ה-USB יתווספו יכולות מעקב דובר, הרחבת מערכות פשוטה ברמת Plug and Play ותמיכה רחבה עוד יותר בחיבור –USB-C. למבקרי ISE 2019 אני ממליץ לבקר בביתן 11 – Unified Communications ולהתרשם מחידושים נוספים בתחום.

אביעד כהן (תמונה AVM)
Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG