סביבת העבודה המודרנית ושילוב מערכות UC
סביבת העבודה אליה אנחנו רגילים עברה תמורות ושינויים רבים בעשרים השנים האחרונות – מעמדת עבודה עמוסה במחשב, טלפון, פקס ואביזרים רבים נוספים, התקדמנו לסביבות עבודה מינימליסטיות בהן כל משימותינו היומיות נעשות דרך המחשב הנייד, הסמארטפון או הטאבלט. שינויים אלו מציבים אתגרים רבים ומורכבים בפני מנהלי ה-IT.
שינויים אלו, יחד עם הרצון שלנו להמשיך את עבודתנו מכל מקום, ובכל זמן – במשרד, בנסיעה או בבית, הם שעומדים מאחורי הטרנספורמציה לעולם של UC, בוא כל צורות התקשורת שלנו הן אחודות תחת פלטפורמה אחת, ואפשריות מכל מקום, ובכל זמן. האימייל, הצ'אט הארגוני, ה-VC, והיום גם הצ'אט הארגוני הקבוצתי מתאחדים תחת פלטפורמת תקשורת אחודה – Unified Communication.
ארגונים רבים אשר בוחנים היום את האופציות העומדות בפניהם ניצבים לרוב בפני השאלה עם איזה שותף לצאת לדרך. הפתרונות המובילים בעולם הם של Cisco מחד, ושל Microsoft מאידך, אולם ההגמוניה הזו הולכת ומתערערת כאשר שחקניות רבות כגון אמאזון, גוגל ואחרות נכנסות גם הן לתחום, שהופך להיות יותר ויותר מורכב. הבעיה היא, שגם אם בחר הארגון בפלטפורמה מסוימת, במרבית המקרים, תידרש יכולת לקיים שיחות עם ארגונים אחרים, אשר עשויים לבחור בפלטפורמה מתחרה. בדיוק בשביל זה יצרו ב-Crestron את ה-Crestron Mercury.
עומר ברוקשטיין, סמנכ"ל טכני ב-Crestron ישראל מספר: "כאשר בחנו את השוק, ואת המגמות לפני כחמש שנים, ברור היה שעולם ה-UC רק ילך ויתרחב, וייעשה יותר ויותר דומיננטי בקרב ארגוני Enterprise. ברור היה גם שארגונים שונים יבחרו בפלטפורמות שונות (SfB, Cisco Spark, Zoom ואחרים) וכי יהיה צורך לאפשר את המשך החוויה מעבר ל-Desktop גם בחדרי הישיבות. Crestron Mercury תוכנן לגשר בדיוק על שני הפערים האלו – להביא את חווית ה-UC לכל חדר ישיבות בארגון, ולאפשר לעובדי הארגון לעבוד עם כל אחת מאפליקציות ה-UC הקיימות בתצורה של “BYOC – Bring Your Own Codec”. זו יכולת חשובה אשר מבטיחה לארגון תמיכה בכל הפלטפורמות לטובת עבודה עם חברות וגופים אחרים, וכן על מנת שלא לכבול את הארגון היום לפלטפורמה אחת ספציפית – דרישה בסיסית של כל מנהל IT."
מחקרים שערכנו בחברה מראים כי חדרי ישיבות בהם לא משולבת טכנולוגיה, כמעט ואינם נמצאים בשימוש. לכן, חשוב היה ל-Crestron לתמחר את ה-Mercury באופן כזה, שיאפשר לארגון לפרוס את הפתרון בכל חדרי ה-Huddle הקטנים.
ברוקשטיין מסביר: "אם יש לך 100 חדרי ישיבות קטנים בארגון, אבל שילבת טכנולוגיה רק ב-50 מהם מטעמי תקציב, אפקטיבית, יש לך רק 50 חדרי ישיבות בארגון – כל השאר הם חסרי שימוש. שילוב של פתרון ה-Mercury הכולל התממשקות לשרת הזימונים, אפשרות להצגה קווית ואלחוטית, ופתרון SIP ו-UC בכל חדר, מבטיח כי כל החדרים יספקו מענה לכל ישיבה."
במהלך תערוכת Infocomm אשר נערכת בימים אלו באורלנדו, ארה"ב, מציגה Crestron את פתרון ה-Mercury שלה, כמו גם שתי הכרזות מעניינות בתחום: הוספת יכולת Skype fur Business מובנית ליחידה החל מהסתיו הקרוב, ושיתוף פעולה מעניין ביותר עם חברת Zoom, אשר יאפשר לחברות המשתמשות בשירותי Zoom, להשתמש ב-Mercury כיחידת החדר.