המושג Zoom הפך לשם נרדף לשיחות וידאו בשלוש שנים האחרונות, אחריו המילים Zoom Room ו-MTR Microsoft Teams Room, אותה חווית משתמש אולטימטיבית שמתחילה מעמדת העבודה וממשיכה לחדר הישיבות ותלויה בתאימות חומרה לפלטפורמה. החוויה הזו בשילוב פעולות שיווק סופר אינטנסיביות הביאה משתמשים לתובנה שכדאי שיבחרו.
אולם ישנן יצרניות כדוגמת Poly שמתמזגת ממש בימים אלה ל HP, אירוע מסקרן בפני עצמו, המחזיקות תפישה לפיה צריך לאפשר למשתמש כמה שיותר בחירה ותאימות מקסימאלית לפלטפורמות השונות. וכך, לאט הפך מקובל כי יצרניות חומרה יאפשרו תוכנתית הפעלת Teams Room וגם Zoom Room על גבי אותה חומרה כאשר ברור כי המשתמש הוא המלך האמיתי.
מדוע זה כל כך חשוב? כי מאחורי הטכנולוגיה ניצבת מגמה חדשה המעבירה את כובד המשקל ליצרניות הפלטפורמה ובחזרה ליצרני החומרה. איך זה קרה? בשתי מילים: עודף היצע. בקצת יותר: אין מפתחת פלטפורמה מובילה מובהקת שלקוחות יכולים להצביע עליה. מהו הפתרון הרווח? עבודה עם שתי פלטפורמות במקביל. כיצד פותרים את זה? בחלק לא מבוטל מהמקרים המענה יגיע מכיוון החומרה ובתערוכת ISE 2023 המגמה נמשכה ותימשך כנראה גם ל 2024. יצרניות חדשות ומובילות הציגו תאימות מלאה ל-MTR ול-Zoom Room וגם ל-Google Meet, אופן המעבר בין הפלטפורמות נעשה בצורה מהירה או שקוף לחלוטין.
קשה לצפות מובילה טכנולוגית וככל שתפישת העבודה המודרנית ממשיכה להתפתח ולהיטמע, נראה כי יותר יצרניות תספקנה מעטפת רחבה יותר בתוך הפלטפורמות מתוצרתן והמשתמשים ימשיכו לעבוד עם יותר מפלטפורמה אחת, כך שלעתיד הנראה לעין כרגע ניתן לצפות כי עד שתהיה מובילה מובהקת, יצרניות החומרה ימשיכו ללהטט בין מספר פלטפורמות ויאפשרו למשתמשי הקצה את החופש במלא לבחור.
תמונה – freepik premium