המפתחים מחברת רובוטניק ויוניברסל רובוטס, מכוונים לשימושים תעשייתיים בהם יש קושי לשילוב בני אדם בגלל נגישות, או המצאות חומרים רעילים וכד׳, ולמשימות הובלה במבנים סגורים ובתנאי שטח. 

שיתוף פעולה בין שתי חברות רובוטיקה, Universal Robots וחברת Robotnik, הביאה לפיתוח משותף – ה- RB-KAIROS+ – קובוט (רובוט שיתופי) נייד המיועד לשימוש במפעלים ובפסי ייצור במגוון משימות דוגמת איסוף, שינוע ואריזה, הזמנת מכונות, בקרת איכות, שיוף, ניקוי, הברגה, קידוח וכד׳. הקובוט מותאם לעבודה בסביבה תעשייתית בצמוד לבני אדם, שכן ניתן לחבר אליו חיישני לייזר המונעים ממנו להפריע, או לפגוע בעובדים האנושיים והוא מהווה פתרון יעיל במיוחד כשמדובר בגישה למקומות בהם יש קושי לשילוב בני אדם בגלל נגישות, או המצאות חומרים רעילים. 

הקובוט יכול לשאת משקל של עד 250 ק״ג, הנעה של 4X4, וארבעה גלגלים שתוכננו במיוחד עבורו היכולים להסתובב לכל כיוון מאפשרים לו שליטה מלאה בנסיעה וכניסה גם לחללים צרים במיוחד. הוא מסוגל לנווט בתצורה אוטונומית עד 12 שעות ללא טעינה בטמפרטורות של מאפס מעלות ועד 50 מעלות צלזיוס וניתן לתקשר איתו באמצעות שימוש ברשתות ווייפיי או בלוטות׳. 

לדברי חיים זכרמן, מנהל חטיבת רובוטיקה ואוטומציה בחברת SU-PAD, נציגת UR בישראל, החיבור בין ״עגלה״ מתנייעת לבין זרוע קובוטית הוא פתרון שהולך וצובר תאוצה. ״חיבור מהסוג הזה, בדומה לחיבור שנוצר באופן טבעי בין UR ל-MiR, מאפשר לגורמי התפעול לנהל מחדר הבקרה נוכחות מרחבית מגוונת ומענה לסוגיות שיש בהם אלמנטים של בטיחות ותנאי סביבה. ״כמי שמסתובב בלא מעט מפעלים ורצפות ייצור מפעליות, אני רואה כיום  יותר ויותר פתיחות לשילוב של קובוטים עם עגלות רובוטיות שמאפשרות ניידות מקסימלית והרחבת טווח הפעילות של הקובוט״. 

קרדיט - UR-ROBOTNIK
תמונה ראשית - UR-ROBOTNIK
Share.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

מתכננים לשנות אווירה?

קבלו חמישה טיפים מהאדריכלית המובילה שירלי זמיר

הכירו את המקרן החדש מבית

LG