קיימת חשיבות ניהולית גדולה כשאתה מסתכל לצוות העובדים שלך בעיניים. משא ומתן יהיה אפקטיבי יותר, אם תראה את שפת הגוף של הספק או הלקוח שיושב מולך. ובכלל, בכל תחום, אנו מתייחסים בכובד ראש להתנהגות שאנו רואים – לראות בעיניים את הפציינט, הסטודנט שלך או עד ההגנה במשפט. כל אלו הם שעומדים בבסיסו של השימוש הנפוץ בוידאו קונפרנס.
חברת ועידן הוותיקה, חלוצת פתרונות הועידה לעולם העסקים, משווקת מערכות ומוצרים של יצרני הטכנולוגיה בעולם הAV כמו Polycom, Cisco, Logitech ויצרנים מובילים נוספים. אבל הערכים החשובים של ועידן שעושים אותה למובילה בשוק הוידאו, הם הידע והניסיון רבי השנים בהתאמת הפתרון המתאים לצורך של כל לקוח, וכן התמיכה, ההדרכה והשירות שיגרמו לכך שכל השקעה בתחום הוידאו תנוצל באופן מיטבי במשרד ולא תיהפך ל"פיל לבן".
יותר שיחות וידאו - יותר תוצאות
בעידן שבו התקשורת הבינאישית מתבצעת באמצעות אימיילים, הודעות טקסט קצרות ושיחות טלפון, האפשרות לראות את האדם בעולם הפיזי, את שפת הגוף, ההבעות ורמזים נוספים – מקנים יתרון משמעותי. חשיבות השיח הוויזואלי, המאפשר ל'הסתכל אחד לשני בעיניים", הופכת להיות חשובה יותר ויותר.
חברות מסונפות בישראל או בסניפים בחו"ל, מבקשות לעשות שימוש אופטימלי בכוח האדם שלהן ולחסוך זמן וכסף, ולכן בוחרות לקיים ישיבות שוטפות, סיעורי מוחות, פגישות משא ומתן, ניהול פרויקטים, סדנאות להעברת ידע או מעקב אחר יעדי המכירות, באמצעות שיחות וידאו. צוותי העבודה יכולים לראות אחד את השני ולקבל תחושה של פגישה אמיתית.
הצטיידות בפתרונות טכנולוגיים, הכרחית אבל היא לא העיקר
פתרון וידאו קונפרנס מקצועי עושה את ההבדל בין שימוש בפתרון לחוסר שימוש. כשפתרון הוידאו קונפרנס ידידותי, פשוט לתפעול ויציב טכנית, הוא הופך להיות חלק מהתרבות הניהולית והארגונית של החברה.
רגע לפני הצטיידות מומלץ ללקוח להגדיר את 'תפקיד' מערכת הוידאו קונפרנס בארגון. עם מי רוצים לדבר, אילו אמצעים יש ב"צד השני", מהם היכולות הנדרשות ומהי תדירות השימוש.
זו גישה שונה לחלוטין מרכישת ציוד וידאו קונפרנס בלבד. או במילים אחרות, לא מספיק שיהיה לך פתרון וידאו קונפרנס. מה שחשוב באמת הוא להבין מה הצורך היום-יומי שלך ואיך באמצעות הפתרון, אתה עושה בו את השימוש היעיל ביותר.
התרבות הארגונית קובעת את תדירות השימוש. ארגון שמנהליו מאמינים באינטראקציה בינאישית לצד שגרות ניהול ובקרה יסודיות, מאמצים את השימוש במערכות אלו ואף מנצלים את ממשקי הניהול החכמים של המערכת, המאפשרים ניתוחים סטטיסטיים, כגון השוואה בין תוצאות העובדים אשר עושים שימוש בפתרונות, לבין אלו שלא.
לראות את כל העולם - Video As A Service
ועידן היא One Stop Shop בעולמות הווידאו הארגוני. היא מאפשרת ללקוחותיה לבחור עם איזה יצרן הם מעדיפים לעבוד ובעיקר מתאימה את הפתרון הרלוונטי לכל צורך.
בניגוד לעבר בו הייתה חשיבות רק ל EndPoint, אותה יחידת קצה שבעזרתה נעשו שיחות ישירות בין אתר לאתר (Point-to-Point), שיטת העבודה נעשתה שונה. כיום, הגישה לשיחת וידאו נעשית באמצעות שירות המהווה חדר ישיבות וירטואלי, אליו מצטרפים כל הנקודות או האתרים השונים.
מארגן השיחה או בעל החדר הווירטואלי שולח זימון ישיבה סטנדרטי מהיומן למשתתפים וכל אחד מהם מחליט בעצמו מהי הדרך הנוחה בשבילו להצטרף לפגישה – וידאו מהדסקטופ, מערכת VC בחדר ישיבות, טלפון נייד ועוד
השיטה הזאת שינתה את התפיסה בה בעבר חייגו ישירות באופן יזום למשתתף מרוחק, לכך שכולם נפגשים במקום אחד, וירטואלי כמובן ועולים עצמאית לשיחה. התפיסה הזאת קיימת מזה שנים רבות בעולם שיחות הועידה הטלפוניות וכיום היא צוברת תאוצה בעולמות הווידאו.
יתרונות
לשיטת העבודה באמצעות שירות וידאו שלושה יתרונות משמעותיים:
הראשון, ממשק נוח ופשוט לתפעול, אופן הגישה לשיחה וכן שליטה בזמן אמת על מהלך השיחה, שיתוף תכנים וכיוצ"ב. הממשק גם מאפשר קלות בהטמעה מבחינת אבטחת מידע בארגון.
השני, שיחות הוידאו מבוצעות על גבי רשת ייעודית בפריסה גלובלית אשר מאפשרת מצד אחד איכות שיחה מצויינת ומצד שני אבטחה מירבית.
השלישי, גמישות החיבור מכל מכשיר בכל מקום ובכל זמן – לחדר הווידאו הווירטואלי ניתן להצטרף ממערכות וידאו סטנדרטיות (Video EndPoint), ממחשב אישי באמצעות אפליקציה, מטאבלט או סמארטפון ואף ממחשב אישי ישירות בתוך הדפדפן, כך שלא נדרשת כל התקנה מקומית. אידאלי למשתתפים אורחים.
הגישה כמובן מתאפשרת בכל דפדפן ו/או מערכת הפעלה. מנחה השיחה יכול להתרכז בתוכן השיחה במקום לדאוג איך המשתתפים יבחרו 'להיכנס לחדר'- מאיזה מכשיר או סביבה.
חברות העושות שימוש ביישום Skype for Bussiness יכולות להצטרף לחדר הוידאו הוירטואלי ישירות מתוך האפליקציה באמצעות Gateway יעודי. משתתפים שאינם מחוברים לאינטרנט מסיבה זאת או אחרת, יכולים להצטרף לשיחת הוידאו גם כמשתתף טלפוני.
השימוש בשירות מסיר את חסמי הכניסה לעולם הוידאו תוך חסכון בהשקעות עתירות הון לצד הבטחה לקידמה טכנולוגית לאורך זמן.