הרוב המכריע של יצרניות ה-AV לתחום שיחות הוועידה, מתהדרות, בין היתר, ברכיב סינון הרעשים, מה ההבדל בין הסוגים השונים ומדוע לפעמים כדאי להוסיף גם בידוד אקוסטי פיזי?
משרדים יכולים להיות מקומות רועשים. לא מדובר רק ברעש של בניין שבונים מהצד השני של הכביש, אלא גם רעשים המגיעים מתוך חדרים אחרים. בעשורים האחרונים הבעיה החמירה אפילו יותר עקב המעבר מחדרים סגורים למבני Open Space וקירות שקופים.
כשאנחנו מדברים על שיחות וועידה וספציפית על שיחות וידאו, עלינו להתחשב בכל סוגי הרעשים האפשריים, חיצוניים ופנימיים, אשר מקשים ומשבשים את קיומן של הפגישות. למרבה המזל קיימות לא מעט טכניקות לסינון או הפחתת רעשים. כל טכניקה מיועדת לאתגר מעט שונה ולכן טוב להכיר כמה שיותר אפשרויות לפני שמתחילים להשקיע זמן, מאמץ וכסף בשדרוג הקולבורציה הפנים והחוץ ארגונית.
סינון רעשים באמצעות בידוד אקוסטי
סינון רעשים באמצעות בידוד אקוסטי מתבצע באמצעות חומרים שונים המשולבים בתוך החלל. החל מלוחות גבס אקוסטיים בעלי שכבות סיבים וסידן קרבונט ועד שטיחים ופרקטים המבוססים על גומי או פוליאסטר.
בידוד שכזה יעיל מאוד להפרדת חלל מסוים מרעשים המגיעים מחללים סמוכים, ולכן חשוב להתאים את הפתרון בו משתמשים למקור ממנו מגיע הרעש. לדוגמה, אם מרבית הרעש מגיע מהקומה העליונה, ישנן מגוון של תקרות אקוסטיות שניתן להציב בתקרה הקיימת במבנה של שכבות "סנדוויץ'".
עוד אפשרות מעניינת היא שילוב של פאנלים תלויים המפרידים בין מחיצות העבודה. ניתן לשלב מגוון גדול של פאנלים בצורות ובגדלים שונים שנראים דומים יותר ליצירת אומנות מודרנית.
סינון רעשים באמצעות מיקרופונים ומסוככי רעש
לצד סינון רעשים פסיבי, שהוא לא באמת המצאה חדשה, קיים גם מערך שלם של פתרונות המתבססים על מיקרופונים מסוגים שונים.
הפתרון הפשוט ביותר הם מיקרופונים הקולטים רק כיוונים מסוימים והם יכולים להוות פתרון מצוין לשיחות וועידה שבהם אחד הצדדים נמצא באזור רועש. מיקרופונים אחרים הבנויים על עיקרון דומה מתבססים על צורה או דפוס קליטה שונה ממיקרופון סטנדרטי.
ברמה הבאה של סינון רעשים ישנם את המיקרופונים מסוג Beamforming הבנויים ממערך של מספר מיקרופונים קטנים שיכולים לקלוט צלילים מאזורים ספציפיים ולצמצם את הרעש שהם קולטים מאזורים אחרים. גם הם יכולים להיות שימושים מאוד לשיחות וועידה ומרבית פתרונות ה-AV המודרניים עושים בהם שימוש,
פתרון ייעודי נוסף מגיע בתצורת "ממסך צליל" (Sound Masking Generator). במקום לשדר צליל רק לנקודה מסוימת, הממסך משדר אל כל האזור "רעש לבן" (שבאופן טבעי ממסך צלילים אחרים) או "רעש ורוד" (שאמור לעזור לנו להתרכז) ובכך מאפשר לבצע שיחות פרטיות ביתר קלות ולעמעם רעשי רקע.
הממסך מסוגל להתחבר אל מגוון רב של רמקולים או ציוד אחר בחללים גדולים שבהם הצליל עלול לזלוג מנקודה אחת לנקודה אחרת. כאן חשוב לתכנן נכון את הפריסה של כל המערך על מנת שהמיסוך יהיה יעיל.
חברות ה-AV המסורתיות כבר שמות לב לפתרונות הללו. לדוגמה, המותג הנחשב Cambridge Sound נרכש זה מכבר על ידי Biamp, אך היא עדיין ממתגת אותו באופן נפרד ומעניין יהיה לראות האם הרכישה תברא פתרונות והפתעות חדשות.
עצה אחת לסיום
לא משנה אם אתם עומדים בפני פרויקט גדול מאוד הדורש שירותי אינטגרציה חיצוניים או רק משלבים פתרון נקודתי בעזרת אנשי ה-IT שלכם, דאגו לבדיקה מקצועית של החלל מבחינה אקוסטית. כך תוכלו להיות בטוחים שהפתרון בו אתם בוחרים יספק אתכם מהבחינה הזו.
קחו גם בחשבון שהנתונים והמספרים הרשומים במפרטים הטכניים או הברושורים עשויים להתייחס ל"נתוני מעבדה" (המצב האופטימלי) ולא לחדר הישיבות או המשרד הממוצע.