שובר שוויון או גישוש בעולם ה-AVoIP ? בצעד מפתיע הודיעה חברת Yamaha על הצטרפותה ל-SDVoE Alliance. מדובר בטכנולוגיה להרחקת אותות AV על גבי רשתות תקשורת במהירויות 10Gbps כאשר רוחבי הפס הגבוהים מהמקובל מאפשרים העברת רזולוצית 4K ומיתוגה במהירות. למעלה מ-30 חברות כבר אימצו את השימוש בפרוטוקול ה-SDVoE וכעת מצטרפת גם Yamaha, הנה דעתנו על החידוש והמשמעויות השונות.
מה קורה בפועל ?
חברת Yamaha הוסיפה את שמה תחת תקן ה-SDVoE-Software Defined Video over Ethernet, כאשר המוצר הראשון אינו מקודד או מפענח אלא דווקא מתגי תקשורת בשמות SWX3220-16MT ו-SWX2320-16MT, זאת אומרת ש-Yamaha בחרה להיכנס לתחום מכיוון התקשורת לצד NetGear (אחת המייסדות) ועוד יצרניות. מה צעד כזה מעיד על Yamaha ומה ניתן להבין לגבי כיוון תחום ה-AVoIP ? מיד אפרט
משמעות המהלך
נחלקת למעשה למספר חלקים: עבור הצרכנים ועבור איגוד SDVoE נוספה יצרנית מתגי תקשורת ייעודיים שניתן להציע אותה, זהו גם שם יצרנית חזק שצרכנים ויצרניות מכירים, כך שבנוסף לרמת היציבות הטכנולוגית, יש כאן אלמנטים מהותיים של מוניטין. עבור Yamaha זהו מהלך מורכב יותר היות והיא גם מייצרת מוצרי אודיו התומכים בפרוטוקול Dante של חברת Audinate וכעת היא חוברת להתאגדות מתחרה. היא אינה היצרנית היחידה שעושה כן, חברת IDK מפתחת ומייצרת פתרונות עבור SDVoE ועבור Dante. כיצד ישפיע המהלך על Yamaha ומהו הכיוון של עולם ה-AVoIP ?
האם יש כיוון ברור ?
כיום ישנן 3 התאגדויות בולטות בתחום העברת אותות AV על גבי רשתות תקשורת: AIMS, Audinate (Dante) ו-SDVoE כאשר שלושתן דוחפות לכיוון תאימות פרוטוקולים כנהוג בעולם ה-IT עליו נשענת הטכנולוגיה ובשונה מכפי שחווינו עד כה בעולם ה-Pro AV. ברור כי במצב הנוכחי ככל שיווצר איגוד דומיננטי בולט כך יהיה קל יותר לתעשייה לאמץ ולהתקדם, אולם ניכר כי המוטיבציות הצטרפות יצרניות שאינן חברות באיגודים אלו נמוכות. חלקן כבר השקיעו בפיתוחים משל עצמן וחלקן פשוט לא החליטו, זהו אתגר לא פשוט להיכנס עם מוצר הרחקה מבוסס תקשורת כשאין תקן אחיד, הן עבור היצרניות והן עבור הלקוחות. האם המהלך של Yamaha יהווה שובר שוויון ? קשה לדעת בשלב זה, אולם הוא כן יכול להוות זרז להצטרפות יצרניות נוספות לאיגודים שונים מתוך אמונה שאלו יהפכו לתקן השולט בעולם ה-AVoIP.
אירוע רב מסלול או מסלול התנגשות ?
אין שאלה לגבי עתיד טכנולוגית AVoIP, מבחינת גמישות, סקלביליות ואופק עתידי היא טכנולוגיה יציבה שתעשיית ה-Pro AV בחרה ליישם במגוון דרכים. ככל שמסתעפות הדרכים השונות כך גדל המבחר העומד בפני הלקוחות והאינטגרטורים וכך גדל גם הבלבול והכאוס. פלטפורמות UC שונות מאפשרות חיבור ואינטגרציות הדדיות, זו יכולת הכרחית עבור הלקוחות שלהן, ראינו מה קורה ליצרניות המשאירות את עצמן סגורות בפני אחרים. השאלה היא לקראת איזה שלב אנו: אירוע רב מסלולים מתכנס או מסלול התנגשות ?