גוגל מבטיחה כי בשנים הקרובות לא נצטרך להסתפק בשיחות וידאו דו ממדיות פשוטות ונוכל לצפות בהולוגרמה ריאליסטית לחלוטין של אדם שתופיע מולנו, אבל האם הטכנולוגיה הזו באמת חפה אתגרים ובעיות?
עד היום פיתוח של הולוגרמות הוגבל בעיקר ל"הופעות אורח" של אנשים ידועים שעברו מן העולם. גם בארצנו הקטנטונת זכינו לראות בין היתר את ההולוגרמה של שמעון פרס שמסרה לנו צוואה וירטואלית בקולו האמיתי ואפילו מופע איחוד חד פעמי של הגשש החיוור בסיוע הולוגרמה של פולי.
אבל בעולם של היום, על מנת שהטכנולוגיה תמשיך להתפתח חייב להיות לה גם שימוש מסחרי יום יומי (או לפחות פוטנציאל כזה) וכאן נכנסת לתמונה חברת גוגל הידועה בפיתוחים יוצאי הדופן ושוברי המוסכמות שלה גם מעבר לעולם החיפוש, ואם להאמין להכרזה האחרונה שלה, יכול מאוד להיות שבקרוב נוכל לדבר אל הולוגרמה של אנשים חיים וקיימים ישירות מהמשרד שלנו דרך תאים מיוחדים
הפרויקט של גוגל, שנקרא Project Starline עושה שימוש במסך תלת ממדי (מעין חלון) בו אפשר לצפות בבן השיח שלנו בהקרנה תלת ממדית בצבע מלא. הייצוג ההולגרפי בצבע ובגודל מלא יכול לדבר אלינו, להשתמש במחוות ידיים וליצור איתנו קשר עין.
כרגע השימוש המסחרי העיקרי של הטכנולוגיה מיועד עבור פתרונות של עבודה היברידית שככל הנראה תתפוס חלק משמעותי מהעתיד של עולם העבודה.
הנה כמה נתונים מספריים שגוגל סיפקה כבר בנובמבר 2021 ומעידים על היתרונות של הטכנולוגיה לעומת שימוש בשיחות וידאו רגילות:
- השימוש בשפת גוף ותקשורת לא מילולית גדל בצורה משמעותית, במיוחד בכל הקשור בתנועות ידיים (40%), תנועות ראש (25%) והזזת הגבות (50%).
- אנשים הראו שיפור של כ- 30% ביכולת לזכור פרטים מהשיחה.
- כלי מעקב עיניים הראו שהמיקוד באדם השני גדל ב-15%, דבר המעיד על תשומת לב גדולה יותר.
אם להאמין לדיווחים של גוגל, נראה כי היא הצליחה להתגבר על המכשול הזה, אבל כנראה שנאלץ לחכות עוד כמה שנים עד שהטכנולוגיה תהיה זמינה באופן נרחב יותר על מנת לדעת זאת בוודאות.